Липсва интерес за много от плажните ивици във Варненско заради

...
Липсва интерес за много от плажните ивици във Варненско заради
Коментари Харесай

28 плажа може да останат неохраняеми

Липсва интерес за доста от плажните линии във Варненско поради измененията в наредбата за водноспасителната активност

И това лято 28 плажа във Варненска област остават без концесионери. За най-посещаваните от тях Областната администрация ще обезпечи спасители до края на сезона. Вече е оповестена  обществена поръчка за водноспасителна активност, като срокът за подаване на офертите е 29 май, оповестява Българска национална телевизия.

Една от аргументите за неналичието на интерес към плажовете, които се отдават на концесия или чартърен, са измененията в наредбата за водноспасителната активност. Изпълнението ѝ усилва неведнъж разноските за здравно обслужване на плажа. Трудно се намират и спасители, оплакват се концесионери.

" Липсата на фрагменти при нас е също толкоз сериозен проблем. Налага се да търсим и спасители. Даже не открихме спасители от други страни. На някои от линиите ще има хора, които са на възраст 60-65 години, че даже и до 70-годишна възраст ", сподели Андрей Василев, представител на концесионерите на варненските плажове.

Областна администрация във Варна търси спасители за 10 от най-посещаваните неохраняеми плажове в района. На всеки от тях ще има избавителен пост с двама спасители. Осигурени са 430 000 лв. за обезпечаването на тези плажни линии.

" Беше отправено питане към БЧК каква е обезпечеността за един избавителен пост, надлежно условията какъв брой спасители да има, какво включват техните разноски ", изясни основният специалист в Областна администрация – Варна Милен Иванов.

На градския плаж във Варна ще има спасители и медици.

" Подготовката върви с разчистване на пясъчната линия, заравняване и отделяне на платени и свободни зони, които хората могат да посещават. След 24 май плажът ще бъде отчасти обезпечен с здравно обслужване и водно избавяне ", сподели Андрей Василев.

През това лято чадър и шезлонг ще костват с лев повече от предходната година.

" Тази година предвиждаме цените на чадърите и шезлонгите да бъдат 6 лв.. На места, където има зони направени с кревати и шатри, ще са с по-високи цени ", уточни Василев.

На градските плажове не се плануват нови атракции. Концесионерите споделят, че се усещат ощетени, тъй като цените, на които оферират своите услуги, не са обвързани с показателя на инфлацията, за разлика от концесионните такси, които се актуализират всяка година.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР