В УМБАЛ Александровска“ спасиха разкъсано око на 54-годишне мъж, съобщиха

...
В УМБАЛ Александровска“ спасиха разкъсано око на 54-годишне мъж, съобщиха
Коментари Харесай

В УМБАЛ „Александровска“ спасиха разкъсано око на 54-годишен мъж

В УМБАЛ „ Александровска “ избавиха раздрано око на 54-годишне мъж, оповестиха от лечебното заведение.

Мъжът е бил с тежко разкъсно пострадване на окото с неметално непознато тяло с ангажиране на роговица, предна и задна лещена капсула, тотална травматична сублуксирана леща, с пролабиране на стъкловидно тяло.

Димитър Неделчев от град Мартен (Русе) взема решение да ремонтира остаряла кафеварка. При работа с чук, от дръжката се отчупва пластмасово (бакелитено) парче, което отхвръква и предизвиква тежкото пострадване.

Благодарение на своевременната реакция, пациентът е превозен до София и приет в болница в Очна клиника на УМБАЛ “Александровска ”, където през днешния ден екип в състав доцент Здравков - оператор, доктор Белчева (асистент), доктор Кирилов (анестезиолог), мед. сестри Таня Стоилова и Соня Славева, и санитар Мария, сполучливо извърши хирургичната намеса по спасяването на окото на Димитър.

При интервенцията е отстранено непознатото тяло, зашита е роговицата, отстранена е травматичната катаракта и е вградена изкуствена вътреочна леща в цилиарния сулкус, направена е 23G витректомия с челен достъп.

Димитър към този момент се усеща добре и спокоен, че няма изцяло да загуби зрението си с потърпевшото око.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР