Въпреки че цял ден сте потискали прозявките си и сте

...
Въпреки че цял ден сте потискали прозявките си и сте
Коментари Харесай

Лекар разкри прост метод, който помага на хората да заспят по-лесно

Въпреки че през целия ден сте потискали прозявките си и сте копнеели за момента, в който главата ви ще падне на възглавницата по-късно през нощта, от време на време щом се скриете под завивките оставете с необятно отворени очи.

Без значение какъв брой изтощени се чувствате и какъв брой е значимо да се наспите довечера, тялото и мозъкът ви като че ли се съпротивляват с всички сили на съня.

Хората са опитвали всичко - преброяване на овце, стартиране на бял звук и даже военния способ на дрямката - само че нищо не оказва помощ.

Но към момента не губете вяра, че ще заспите умерено, защото един американски доктор може би има отговор.

Д-р Скот Уолтър, който работи в Денвър, изяснява, че „ когнитивното безредие “ може да е ключът към това да помогне на хората да се унесат по-бързо в страната на сънищата.

Сертифицираният кожен лекар изясни, че този комфортен мисловен трик е „ безусловно изобретение “, когато става въпрос за бързо заспиване, изключително за тези, които считат, че мозъкът им се движи, когато си легнат.

Но съгласно медика можете по едно и също време да успокоите нервите си и да се отпуснете с когнитивно безредие.

Във видеоклип в TikTok, в който изяснява по какъв начин работи, доктор Уолтър споделя: „ Това е метод да пренаредите или реорганизирате мислите си, сходно на безредие на тесте карти - всъщност разсейвате мозъка си от съзнателните мисловни модели, които могат да ви държат будни. “

Той изяснява, че когнитивното безредие „ имитира така наречен микросънища, които се появяват по време на прехода към сън и оповестяват на мозъка, че към този момент е безвредно да заспи “.

Според доктор Уолтър има няколко метода да се реализира това.

Той продължава: „ Единият е просто да мислите за инцидентни думи или предмети, които нямат нищо общо между тях.

„ Например: крава, лист, сандвич, масло, черен дроб. Подобни неща - просто инцидентни думи, които нямат никакъв смисъл. “
Stitch w/ @sidneyraz say goodbye to the Sunday Scaries and fall asleep quickly with this doctor approved sleep hack!

Но за тези, които считат, че това звучи като прекомерно тежка работа, има и различен метод да го създадат.

Д-р Уолтър споделя: „ Първо, избирате една писмен знак от писмеността. Второ, стартирате да броите сърдечния си темп. След това, на всеки осем удара, се сещате за дума, която стартира с тази писмен знак. “

С помощта на когнитивното безредие можете да разсеете мозъка си от всевъзможни натрапчиви мисли, които може да ви държат будни през нощта, както и да намалите тревогата, която може да изпитвате, и да уведомите мозъка си, че е време за отмора.

Потребителите на обществените медии изглеждаха много впечатлени от предлагането на доктор Уолтър и дадоха обещание да го тестват, като в същото време споделиха в раздела за мнения своите лични способи за сън.

Ако желаете да овладеете когнитивното безредие допустимо най-бързо, неврологът Дорси Стендиш счита, че би трябвало да изберете „ съществена дума “, което всъщност значи, че тя не е комплицирана, да вземем за пример „ Релакс “

Той поучава хората да стартират да си показват и думи, които стартират с „ Р “, да вземем за пример рак, борд, рокля.

Когато си визиите всички вероятни думи на „ Р “, преминете към идната писмен знак в „ релакс “, която е Е.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР