МБАЛ Свети Иван Рилски“ в Пловдив предлага най-добрата система за

...
МБАЛ Свети Иван Рилски“ в Пловдив предлага най-добрата система за
Коментари Харесай

За първи път в Пловдив – лечение на артериална хипертония по нов начин

МБАЛ „ Свети Иван Рилски “ в Пловдив предлага най-хубавата система за ренална денервация в света

Артериалната хипертония, която визира над 1,3 млр. души в света, е едно от най-разпространените болести, водещи до преждевременна гибел и нарушено качество на живот. По научни данни 40% от българското население страда от високо кръвно налягане, като лекуването постоянно изисква банкет на голям брой медикаменти за нескончаем интервал от време.

Освен посредством приложение на лекарства, неотдавна в арсенала на модерната кардиология навлезе и интервенционалното лекуване на артериалната хипертония, което се организира по минимално инвазивен метод и демонстрира извънредно висока успеваемост и сигурност.

Методът се назовава ренална денервация  и съставлява обработка на нервните окончания на бъбречните артерии посредством радиофреквентна сила. Отпадането на функционалността на нервите в стената на кръвоносните съдове потиска един от главните механизми за повишение на артериалното кръвно налягане, като предстоящите резултати от процедурата са: трайно нормализиране на кръвното налягане, понижаване на дозите на медикаментите за хипертония, а при някои пациенти – даже тотално прекъсване на лечението с хапчета в границите на няколко седмици след процедурата.

МБАЛ,,Св. Иван Рилски‘‘, гр. Пловдив е единствената болница в Южна България, която разполага със система за ренална денервация SYMPLICITY SPYRAL RDN SYSTE – най-хубавата налична в света.  На 15.05.2024г. екип от интервенционални кардиолози – доктор Ирина Дееничина и доктор Мариян Маринов, направиха процедурата при трима пациенти с резистентна артериална хипертония. Пациентите бяха изписани от отделението още на идващия ден, като и при тримата се реализира цялостно нормализиране на кръвното налягане.

Модерната инсталация към този момент е разполагаем на всички пациенти с резистентна на медикаментозна терапия артериална хипертония в МБАЛ,,Св. Иван Рилски‘‘, гр. Пловдив. За повече информация можете да запазите час за консултация на тел. 032 811 296
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР