Ново дарение от Швейцария беше получено в МБАЛ- Пазарджик по

...
Ново дарение от Швейцария беше получено в МБАЛ- Пазарджик по
Коментари Харесай

Ново дарение от Швейцария получи МБАЛ-Пазарджик

Ново подаяние от Швейцария беше получено в МБАЛ- Пазарджик по самодейност на шефа на Института по анатомия към Университета в Берн, проф. доктор Валентин Джонов, оповестиха от болничното заведение. При визитата си в регионалната болница при започване на месец април, той даде обещание да продължи да оказва помощ на лечебното заведение. Дарението включва 55 болнични кревати с матраци, 24 болнични шкафчета, 4 хидравлични кушетки за пациенти, 2 медицински колички с лавици, 1 медицински стол за взимане на кръв, огромно количество медицински произведения и консумативи.

Това е второто подаяние, което болничното заведение получава в границите на три месеца от Швейцария, с помощта на огромния патриот и донор проф. доктор Валентин Джонов. Предишното подаяние включваше 62 болнични реанимационни кревати с матраци за тях, 1 хидравлична носилка, 21 масички за хранене на лежащо заболели, 1 стол за инвалиди, както и над 120 хиляди медицински маски.

При визитата си в МБАЛ-Пазарджик, проф. Джонов показа, че даренията от Швейцария не са единствено негова заслуга, а се реализират в съдействие с Швейцарския малтийски медал и доброволци, както и със съдействието на българското посолство в Берн.

„ Изключително признателни сме, че нашите сънародници в Швейцария не престават да оказват помощ на регионалната болница в Пазарджик, както и в други обитаеми места. Те демонстрират силата на човешката съпричастност и човечност. Благодарим на проф. доктор Валентин Джонов за това, че е толкоз доблестен и заслужен българин. Нека здравето и триумфите не престават да го съпътстват и да бъде все по този начин ярък, добър и угрижен за другите човек “, съобщи изпълнителният шеф на МБАЛ-Пазарджик, доктор Красимир Темнилов. Той изясни, че полученото подаяние към този момент се разпределя по другите отделения.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР