64-годишен служител в бюрото за водоснабдяване на японския град Кобе

64-годишен служител в бюрото за водоснабдяване на японския град Кобе ...

......... 1/5 от работната сила в Япония е изложена на риск от смърт поради претоварване, известна като кароши, тъй като работят извънредно повече от 80 часа всеки месец. Няколко случая, като например самоубийството на служител на рекламна агенция, който работил по 100 допълнителни часа месечно, предизвикаха промяната в трудовата култура на Япония.


Наводнението в София снощи отприщи лавина от подигравки в социалните

Наводнението в София снощи отприщи лавина от подигравки в социалните ...

......... иновативно върху нея да се прожектира разписанието на пристигащите и заминаващите влакове, а други допускат, че името "Водстрой" вероятно идва от думите "вода струи". Известният фейсбук зевзек Иван Червенков пък публикува видео как на столична улица се мята кашалот, а също така и заберяза перископа на подводница на столично кръстовище.


Звездата на стендъп комедията Мишел Улф попадна в центъра на

Звездата на стендъп комедията Мишел Улф попадна в центъра на ...

......... че щом има обидени и то от администрацията на Белия дом, то те не са били наясно какво ще се говори. Никой не е проверил материала на Улф. Представяте ли си такова нещо да стане на официална вечеря с Бойко Борисов? И ние не можем. Целият акт на Улф: Източник: 1изречение


Игриво коте успя да се изплъзне от собственичката си на

Игриво коте успя да се изплъзне от собственичката си на ...

......... забелязано няколко пъти, но никой не успял да го хване до събота, когато офицер по спасителните операции помолил приятел на собственичката на Пепър да извика котето с името му на мандарин и да го примами с храна. Планът успял и двамата заловили беглеца. Същият приятел ще отнесе Пепър на собственичката му.


Смърдящи плод преизвика евакуацията на университет в Мелбърн, Австралия, предаде

Смърдящи плод преизвика евакуацията на университет в Мелбърн, Австралия, предаде ...

......... минерални и хранителни вещества, но и с остра миризма. Пътешественикът Ричард Стърлинг определя миризмата му като „нещо средно между свински изпражнения, терпентин и лук“. Сп. Smithsonian пък я описва като "терпентин и лук, гарниран с чорап след фитнес". По-късно пожарникарите обясниха, че миризмата се пренесла в сградата чрез вентилационната система. Сградата отново е отворена.


Бебе жираф избяга от зоологическа градина в американския щат Индиана.

Бебе жираф избяга от зоологическа градина в американския щат Индиана. ...

......... жираф избяга от зоологическа градина в американския щат Индиана. 7-месечната женска успяла да преодолее загражденията и се озовала на паркинга до зоопарка. Последвала двучасова гонитба по улиците, което се превърнало и в изключителна атракция за местните хора. Служителите на зоологическата градина споделят, че никога досега не са имали подобен инцидент.На въпрос 

На въпрос "коя е най-красивата птица на света", малцина, а вероятно ...

......... кампанията си за набиране на начален капитал за албума си в Kickstarter. Фотографите не са лакомели. Търсели са финансиране от едва 8000 евро за отпечатване на пернатите си любимци, но са успели да наберат цели 144 000 евро. А че моделите им са наистина красиви, може да се убедите сами:


Как чрез технологиите, уж създадени за комуникация, всъщност връзката между

Как чрез технологиите, уж създадени за комуникация, всъщност връзката между ...

......... Тийнейджърите - по 9 часа са в социалните мрежи", пишат за проекта си създателите му във Фейсбук. "Мисля, че е време да илюстрираме тази нова реалност с фотографския проект, публикувайки го във Фейсбук, Туитър и Инстаграм". Галерията от снимки е публикувана на 16 април и само за няколко дни има хиляди споделяния.


Дейвид Копърфийлд беше принуден да разкрие един от най-известните си

Дейвид Копърфийлд беше принуден да разкрие един от най-известните си ...

......... с фенерчета през абсолютно непознат терен", подчерта адвокатът на Кокс. Защитниците на Копърфийлд настояваха делото да се гледа при закрити врата, но искането им беше отхвърлено. Над 55 хиляди души са участвали доброволно във фокуса, който е един от най-известните номера на илюзиониста в последните 20 години.  Очаква се Копърфийлд също да свидетелства по делото.


Да отседнеш в дома на семейство Макиавели, построен през 14

Да отседнеш в дома на семейство Макиавели, построен през 14 ...

......... включена в класация на престижното издание "Architectual digest" за седем луксозни вили за престой в Италия. Тя разполага с 10 спални, елегантна кухня и каменна винарска изба с дълга маса, идеална за вечери в семеен стил, поднесени с вино от имението.В допълнение има басейн, а интериорът е издържан в типичната италианска елегантност. 


Бебе се роди в Китай четири години след смъртта на

Бебе се роди в Китай четири години след смъртта на ...

......... като се надявали някой ден да си имат дете чрез инвитро оплождане. След смъртта им техните родители повели съдебна битка, за да им бъде разрешено използването на ембрионите. Тя довела до успех за четиримата. Момченцето се родило през декември, сурогатната майка е от Лаос. За случая бе съобщено тази седмица.Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава боднаха кебапчета на

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава боднаха кебапчета на ...

......... местният майстор на скарата Захари Захариев кани президента да опита неговите кебапчета, а Радев с готовност откликва, одобрява ги и пита за използваните подправки, показва видео, споделено във фейсбук. Съпругата му Десислава също бодва вкусната хапка. Радев веднага посяга да плати, но тревненският кебапчия категорично отказва да му вземе пари.


По традиция, на 1 април, Денят на шегата, си правим

По традиция, на 1 април, Денят на шегата, си правим ...

......... леко са летели из стаята". През 2009 г. стотици феновете на U2 бяха измамени в изтънчена шега, когато се втурнаха към търговски център в Корк, Ирландия, вярвайки, че групата изпълнява изненадващ концерт на покрив. Шегата тогава е организирана от радиостанция RedFM. Вместо групата на Боно, феновете слушат банда, наречена U2opia. 


Днес столичната полиция пусна снимките на няколко престъпници, които се

Днес столичната полиция пусна снимките на няколко престъпници, които се ...

......... споделя очевидно нелекия си опит с жените и връзките: „Татяна Кирилова съсипа живота ми от таксита, кафета, ресторанти. Тя успя да ме занули, единственото хубаво нещо от нея ми останаха двете ми деца. А сега, откакто се махна от живота, ми успях да си стъпя на краката отново“, пише престъпникът.


Тази задача се радва на огромна популярност в социалните мрежи.

Тази задача се радва на огромна популярност в социалните мрежи. ...

......... Тази задача се радва на огромна популярност в социалните мрежи. В редакцията на OFFNews намерихме верния отговор, но не съвсем лесно. Подсказката е, че в случая е необходима както логика, така и наблюдателност. Успех!


Спасените щъркели в Дуловско бяха пуснати на свобода. Радио Шумен

Спасените щъркели в Дуловско бяха пуснати на свобода. Радио Шумен ...

......... в живота. Спасените в Дулово щъркели днес бяха пуснати на свобода. Някои нямаха търпение, други се страхуваха. После полетяха в небето. Красиво, много красиво!" Солидарността на хората към бедстващите красиви птици по време на мартенските студове се превърна в една от малкото положителни новини от България в световните медии напоследък.Въпреки че има официална версия, все още не е ясно

Въпреки че има официална версия, все още не е ясно ...

......... само, че става въпрос за "добре известен" човек, който днес е "възрастен и болен". "Вече не е тайна. Става въпрос за небрежност и нарушение на навигационните правила", каза в заключение Леонов. "Докато официалните документи не се оповестят публично, това твърдение просто остава една хипотеза", казва от своя страна историкът Глушко.


Един наскоро прочул се фен на конспиративната теория, че земята

Един наскоро прочул се фен на конспиративната теория, че земята ...

......... ли със сигурност? Не. Ето защо искам да отида в космоса". Разбира се, съществуват много начини да се докаже, че Земята е сфера, без да се отива в космоса. Цялата история на "Лудия Майк", който вярва, че Земята е плоска и опитите му да го докаже, може да прочетете в НаукаOFFNews.


Локомотивен машинист с творчески псевдоним, Пирго Н. К., направи свой кавър

Локомотивен машинист с творчески псевдоним, Пирго Н. К., направи свой кавър ...

......... оправят железницата, но всичко е точно. Защото бачкам в БДЖ... Моторно масло, масло за редуктори, трансформаторно масло, гориво, нафта изтекоха, изтекоха...Релси, траверси, резервни части, скрепителни елементи, столове за машинисти, калорифери, отопление в кабината, чистачки, един изправен прожектор, един работещ пантограф, един компресор - условия на труд...Защото бачкам в БДЖ! Пирго Н. К.


И лъвът Асен, който бе спасен от сигурна смърт от

И лъвът Асен, който бе спасен от сигурна смърт от ...

......... от природозащитната организация "Четири лапи" на фейсбук страницата си. "В неделя заминаваме, очаквайте новини от пътуването ни!", заявяват екоактивистите. В Холандия вече са други две лъвчета от разградския концлагер - малчуганите Терез и Масуд, които се родиха през септември и едва бяха спасени след като баща им ги стъпка.  


Доброто дело на Сафет Халид, който спаси няколко щъркела от

Доброто дело на Сафет Халид, който спаси няколко щъркела от ...

......... постъпката си преди няколко дни в социалните мрежи и оттогава стана същинска звезда в медиите. "Тази нощ спасихме живота на четири щъркела, които бяха сковани и замръзнали от поледицата", написа Халид преди дни. За своята добра постъпка Халид бе и награден от Министерството на околната среда с печка за отопление.


Предсказанията на петричката врачка баба Ванга са непреходна тема за

Предсказанията на петричката врачка баба Ванга са непреходна тема за ...

......... — Всички болести ще се лекуват в рамките на няколко секунди.2097 — Стареенето ще се забави.2167 — Ще се появи нова религия.2304 — Ще бъде разгадана тайната на Луната.3005 — На Марс ще избухни война.3797 — Ще настъпи краят на света. На друга планета ще започне нов живот за човечеството.


Холандският спасителен център за големи котки

Холандският спасителен център за големи котки "Фелида" публикува видео, в ...

......... на февруари, след редица протести, българските власти разрешиха двете лъвчета да отпътуват от софийския зоопарк за "Фелида". "Фелида" е специализиран спасителен център за отглеждане на големи котки със здравословни или поведенчески проблеми. За всяко животно в центъра е предвидена индивидуална програма, специфичина диета, както и оценка на психическото и физическото му състояние.


Река Чикаго в едноименния американски град бе оцветена в зелено

Река Чикаго в едноименния американски град бе оцветена в зелено ...

......... "здраво работещите ирландски мъже и жени" в Чикаго. Традицията за оцветяване в зелено на реката е поставена от браншовата организация на водопроводчиците в Чикаго. За целта се използва материал, употребяван някога за откриване на течове в сгради. Организаторите уверяват, че прахът, който се прави по тайна рецепта, е екологично чист.


Президентът Румен Радев се позабавлява и показа завидна физическа форма

Президентът Румен Радев се позабавлява и показа завидна физическа форма ...

......... време на посещението си в Пловдив днес. Пред тв камерите и макар с костюм, Радев направи коремно набиране и заби погледите върху себе си. Президентът Румен Радев посети 68-а бригада „Специални сили“ в Пловдив. По-късно днес държавният глава ще се срещне и с личния състав на 68-а бригада „Специални сили“.


Пингвини си направиха селфи в Антарктида. Двата императорски пингвина намерили

Пингвини си направиха селфи в Антарктида. Двата императорски пингвина намерили ...

......... Антарктида. Двата императорски пингвина намерили камерата на австралийски полярни изследователи и започнали да я разглеждат. От института качиха 40-секунден клип, в който се вижда как пингвините се приближават до камерата и я оглеждат. Под видеото веднага се появиха коментари, че двата пингвина сякаш използват камерата, за да си направят селфи.


5-годишно момиченце без да иска заклещва дрехата си в седалката на

5-годишно момиченце без да иска заклещва дрехата си в седалката на ...

......... метра от земята.  Точно тогава цяла тълпа притеснени свидетели на инцидента се притичва на помощ, за да хванат детето, ако падне. Докато хората успокояват момиченцето, най-смелият от спасителите й се качва при нея и успява да освободи дрехата й, за да може то да бъде хванато от хората долу. Всичко завършва с с хепиенд.


Конфедерацията на независимите синдикати (КНСБ) започна кампания във Фейсбук за

Конфедерацията на независимите синдикати (КНСБ) започна кампания във Фейсбук за ...

......... ги призовават да изпратят посланието на своя работодател: "Честит празник, скъпи момичета. Бъдете обичани и най-вече оценени за това, което вършите всеки ден. Ако чувствате, че не ви оценяват достатъчно, можете да изпратите тази картичка на своя работодател". Синдикатите уточняват, че това е "една кампания на КНСБ за достойни доходи".


Двойка случайно откри най-старото писмо в бутилка, изхвърлено от океана

Двойка случайно откри най-старото писмо в бутилка, изхвърлено от океана ...

......... запазените сведения за плаването на "Паула". Андерсън също установява, че на 12 юни 1886 г. капитанът е отбелязал в корабния дневник, че някаква бутилка е била изхвърлена зад борда.   Откритието на семейство Илман е било потвърдено и от Германската морска обсерватория. Предишното писмо в бутилка, което държи рекорд за най-старо, е 108-годишно.  


През последните 10 дни с висока доза категоричност можем да

През последните 10 дни с висока доза категоричност можем да ...

......... десния крак, левия започва да описва дъгичка във въздуха На "два" - скок на десния, левия продължава да описва дъгичка На "три" - същото Шести такт: На "раз" - стъпка с левия крак На "два" - стъпка с десния крак На "три" - стъпка с левия крак Хорото започва отначало.


Арт хулиганите от Destructive Creation поставиха знамена, изрисувани като трафопост

Арт хулиганите от Destructive Creation поставиха знамена, изрисувани като трафопост ...

......... какво написаха в социалните мрежи от Destructive Creation ЧЕЗтит 3ти март!! На пилоните и поставките за знамена из София много рядко има флагове, за сметка на това ел таблата явно са най-подходящото място за изразяване на "българщината". Поставяне на знамена изрисувани като ел табла с табелка/герб "ВНИМАНИЕ опасно за живота".


Търсачката Google се обърка относно празниците през март. 
Интернет гигантът поздрави

Търсачката Google се обърка относно празниците през март.  Интернет гигантът поздрави ...

......... март, като украси логото си с българското знаме. Надписът до него обаче гласи "Международен ден на жената", а когато се кликне на логото излизат резултати за 8 март.  Гафът още не е оправен, но се надяваме, че скоро ще могат да се видят интересни резултати за историята на нашия национален празник.


Как хората в страни с екстремно ниски температури през зимата се

Как хората в страни с екстремно ниски температури през зимата се ...

......... място, подскачайте. 6. Ако не се налага наистина, не излизайте. Вземайте горещи вани. 7. Чаша горещ шоколад е добра идея. 8. Същото важи за чаша чай, в който може да добавите малко алкохол. 9. Помогнете в почистването на улиците. Освен че ще сте полезни на общността си, ще се загреете.


Пловдивски кондуктор показа завидни каскадьорски умения и абсолютна отдаденост към

Пловдивски кондуктор показа завидни каскадьорски умения и абсолютна отдаденост към ...

......... "Е, няма накъде", чува се говор в клипа. И наистина - няма никакво място, но това явно не притеснява особено кондуктора, който си изпълнява блестящо професионалните задължения. Клипът си има и музикално оформление, вероятно от шофьора на рейса, който пуска за фон гръцка музика. Видео от каскадата на пловдивската контрола:


Създателите на

Създателите на "Джони Уокър" - едно от най-популярните уискита в ...

......... добре познатата "ходеща" походка. Лимитираната серия бутилки уиски ще се продават само на американския пазар, съобщават още от компанията. Жените имат огромна роля в развитието на компанията от 1893 година до днес. Един от основателите на култовата напитка е Елизабет Уокър. 50% от експертите, които създават любимото 12-годишно отлежало, също са жени.


Аулата на Софийския университет заприлича на дискотекта след див купон

Аулата на Софийския университет заприлича на дискотекта след див купон ...

......... цената на образованието и тн.Салфетките са много страшни, защото сав университета много отдавна. Тази годинана LeapIN Sofia ще се запознаете с такиваличности, които творят чудеса в Българияи като свърши веднага ще Ви се прииска даседнете и да си напишете целите за 2020година... а след събитието ще изхвърлимсалфетките и то разделно...


И тази година центърът на София осъмна с любовни светофари. 
Столична

И тази година центърът на София осъмна с любовни светофари.  Столична ...

......... година също бе направена такава изненада за гражданите и гостите на столицата.  Ще видите "сърцатите" светофари на кръстовището на бул. "Витоша" и ул. "Алабин", както и на това на бул. "Ал. Стамболийски" и бул. "Мария Луиза". Може именно там да ви сполети желание за нетрадиционно обяснение в любов, докато чакате да преминете.


Снимка, която уж е от задача от учебника по математика

Снимка, която уж е от задача от учебника по математика ...

......... по-скъпа. Колко струва роклята му?" Лавината от коментари и публикуването на "скандала" в редица хибридни сайтове бе използвано като поредния аргумент срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция, която искала да наложи "джендър идеологията" сред българските деца. Да, ама не! Публикацията е абсолютен фейк. Ето истинската задача в учебника за първи клас:


Снимка от екологичния регион Серадо в Бразилия спечели първо място

Снимка от екологичния регион Серадо в Бразилия спечели първо място ...

......... снимката на тези цветя Пулсатила в Кралските ботанически градини в Лондон: Фолкер Михаел е направил снимката в Германия: Франтишек Реруча и нейната композиция от сухи цветя: Клей Болт е заснел фото серия, с която да подчертае тежкото състояние на северноамериканските пчели, чието оцеляване е под въпрос заради замърсяване и болести:


Български танцьор беше черешката на тортата в програмата на южнокорейското

Български танцьор беше черешката на тортата в програмата на южнокорейското ...

......... на този интересен формат, да представя не само себе си, а и България в далечна Южна Корея! Страна, която ме посрещна с много любов и уважение. За щастие, и там успях да изпитам и предам тази голяма емоция на хората. Щастлив съм, че оцениха моя талант”, пише той във Facebook.Историческият пробив на гения Илън Мъск и неговия Фалкон Хеви

Историческият пробив на гения Илън Мъск и неговия Фалкон Хеви ...

......... продължава да вълнува мечтателите по света. Пътуването до Марс вече е с една идея по-близо. Червеният автомобил Тесла Роудстър пътува към Червената планета с манекен на кормилото, подпрял лакът на прозореца, под звуците на музиката на Дейвид Бауи. Но какво ще се случи, ако роден катаджия го спре за проверка на някой завой? 


Върховният религиозен орган на Турция предизвика бурен обществен дебат, след

Върховният религиозен орган на Турция предизвика бурен обществен дебат, след ...

......... отговора. И се допълва, че храненето с лявата ръка е приемливо за хора с физически увреждания. Миналия месец Дирекцията също разбуни духовете, след като обясни, че според Ислямския закон, момичета навършили 9 години могат да се омъжват. В резултат опозицията поиска разследване за детските бракове в Турция, съобщи Нова телевизия.


Семейство от американския щат Пенсилвания се събра тази седмица със

Семейство от американския щат Пенсилвания се събра тази седмица със ...

......... Аполо. Човекът уведомил службата за защита на животните, след което по информацията в имплантирания чип бил установен собственикът. Очевидно някой е полагал добри грижи за кучето през изминалите десет години. Сойервелд казва, че Аби е в добро здраве и все още помни командите, към които е била приучавана в семейството. 


Почти 14 години след последния епизод на

Почти 14 години след последния епизод на "Приятели" феновете на ...

......... Сентръл Пърк. Въпреки че видеото е саркастично намигване към всички, които все още очакват завръщането на "Приятели", много от феновете повярваха, че предстои завръщане. Фалшивият трейлър е сглобен от кадри от скорошни участия на шестимата актьори от сериала. Трейлърът е озаглавен The One With The Reunion и събра милиони гледания.Покрай истерията с Истанбулската конвенция в социалните мрежи вече се

Покрай истерията с Истанбулската конвенция в социалните мрежи вече се ...

......... притесниха - тоалетна за "третия пол").  Поради засиления интерес към тоалетните в обществената част на Дома на Европа държим да уточним: табелката долу на тази врата наистина е за тоалетна (тук всички са познали!), но горният символ обозначава асансьор (а не, както някои се притесниха - тоалетна за "третия пол").


Как несъществуващ ресторант стана номер 1 в Лондон?
The Shed of

Как несъществуващ ресторант стана номер 1 в Лондон? The Shed of ...

......... на Лондон. Сайтът на "ресторанта" и неговата Фейсбук страница продължават с чувството за хумор. Една от последните публикации на The Shed в социалната мрежа "Не знаем каква е тази пропаганда, че не съществуваме, но да знаете, че сме отворени и приемаме резервации за 2019-та". Разказът на Ууба за The Shed At Dulwich:


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков сподели във

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков сподели във ...

......... е предстоящото днес гласуване на вота на недоверие срещу третото правителство на Бойко Борисов внесен от БСП. Ето и текста на публикацията на Нанков в социалната мрежа:  Добро утро с пиперливия Чърчил - “Неутолимата им жажда за власт може да бъде сравнена само с неизлечимата им импотентност да я упражняват”


Министърът за европредседателството Лиляна Павлова публикува гневен коментар във фейсбук

Министърът за европредседателството Лиляна Павлова публикува гневен коментар във фейсбук ...

......... са информацията, която се представя на обществото да бъде базирана на истината. Този път смятам да доведа борбата докрай и да потърся правата си по съдебен път. Случайно или не предишната атака по мен съвпадна със съставянето на правителството. А сегашната поръчка - с вота на недоверие. Съвпадение? Едва ли.


Почти не минава ден без да чуем термина

Почти не минава ден без да чуем термина "фалшиви новини". ...

......... непрекъснато от Тръмп) от почти всички световни лидери, както и от безброй политически дейци, журналисти и обикновени хора. По данни на Google има 5 млн. търсения за резултати в секция новини по ключови думи "фалшиви новини". А за тази година фразата е била използвана около 2 млн. пъти в Туитър. 


Дългото излежаване през уикенда е полезно за здравето, това установиха

Дългото излежаване през уикенда е полезно за здравето, това установиха ...

......... университета в Стокхолм. От него проличало, че хората, които спят по-малко от 5 часа и повече от 8, са с по-голям риск от ранна смърт. Но екипът констатирал също, че по-дългото спане през уикендите може да компенсира недоспиването през останалите дни от седмицата и да подобри здравословния статус, уточнява БНР.


Помните ли снимката на малко момче от Китай, чиито коси

Помните ли снимката на малко момче от Китай, чиито коси ...

......... вода. След като снимката на Леденото момче обиколи целия свят, над 15 000 долара, както и отоплителни уреди, бяха дарени за него и съучениците му. На всяко едно от децата е създаден фонд със 75 долара в него. На тази снимка директорът Фу Хенг раздава зимни дрехи, които също са били дарени. 


Южнокорейското посолство в София изпрати до медиите полезно четиво, в

Южнокорейското посолство в София изпрати до медиите полезно четиво, в ...

......... стая Организационният комитет на игрите е предложил на Българския Олимпийски комитет когато използваме името на града, свързано с игрите, то се изписва PyeongChang 2018, с главна буква по средата (една дума) или на български език - ПьонгЧанг 2018, а когато е името на самия град без отнасянекъм игрите - Пьонгчанг.


За всеки страничен наблюдател изглежда лесно, но действителността е малко

За всеки страничен наблюдател изглежда лесно, но действителността е малко ...

......... да прочете реч - защото вратът му може да се скърши. Вместо това трябва да вдигне листовете на нивото на очите си. Има и недостатъци, но короните са доста важно нещо, добавя кралицата. Нейната е изработена от злато, сребро и платина през 1937 г. и тежи повече от 1 кг.


Своя версия на нашумелия хит

Своя версия на нашумелия хит "Всичко е точно" на Папи ...

......... поскъпнаха, поскъпнаха... "Булгартабак". "Дунарит". КОНПИ. Болтове. Втори лифт. Трети пол. Трети мандат. Борис Три.ЦУМ-гейт. Кум-гейт. НДК-гейт. "Грипен"-и. "МИГ"-ове. Мораториум. Цесия. Концесия. Саниране. Усвояване. Ограда. "Козият рог". Петохуйник. Пожар. Клошар. Убийства. Самоубийства. Дебили. Чеп за зеле. Буда. Луцифер. Шушана. Субсидия. Кеш кръстословици. Суджуци, още суджуци, тонове суджуци... Защото днес поехме ЕС!


Поп изпълнителят Деян Неделчев, по-известен с прозвището си Икебаната, пусна

Поп изпълнителят Деян Неделчев, по-известен с прозвището си Икебаната, пусна ...

......... когато се снимахме всички известни музиканти. Не мога да повярвам, че журналистите могат да ме сбъркат с жена, и то политичка, която е от 1-2 години известна, а плаката е от 1990 или 1991 година, не помня вече", написа шоуменът във фейсбук. Дали му се е получило с песента? Преценете сами:За пореден ден темата за мръсния въздух в София и

За пореден ден темата за мръсния въздух в София и ...

......... социалните мрежи, а и не само. Това отключи народното творчество, като във Фейсбук и Туитър заваляха колажи и вицове по темата. не знам за бизнес, но въздух е мръсна дума. — Angel Iskrev (@aiskrev) January 9, 2018 Вдъхновено от туита на @tsirev pic.twitter.com/VOpHDtD0O6 — It`s Terry (@quaintrelle_) January 9, 2018


В нова електронна игра, която се разпространява в Google Play,

В нова електронна игра, която се разпространява в Google Play, ...

......... премиер Бенямин Нетаняху. В категориите „гюленисти“, като врагове на Ердоган, са представени Фетхуллах Гюлен и журналиста Емре Услу, а „мародери“ са 15-годишния Беркин Елван, улучен от граната по време на антиправителствените протести в Турция и починал в болница след 9 месеца в кома, Нурийе Гюлмен, Семих Йозакча и ЛГБТ обществото.


Може би сте чували за 52-седмичното предизвикателство за спестяване на

Може би сте чували за 52-седмичното предизвикателство за спестяване на ...

......... в неделя. И така всяка седмица. Изчисленията сочат, че в края на годината ще спестите 1,456 лева.  Със сигурност събирането на пари не е лесно изпълнима задача в днешни дни, но дори да не спестявате до края на годината, винаги може да ги похарчите преждевременно за нещо, което ви носи удоволствие.


Новогодишната нощ често е изпълнена с невероятни и ярки спомени,

Новогодишната нощ често е изпълнена с невероятни и ярки спомени, ...

......... версия на нестандартната случка в официалния профил на полицията в Осло в Twitter.  "Един пиян човек се качи в такси в Копенхаген през 2017 г., пристигна в квартал Абилдо, Осло, през 2018 година и реши, че няма да плати сметката. Намерихме го да спи у дома. Сега вече е буден и плаща задълженията си".


Смятаното за най-космато момиче в света - Супатра Сусуфан, откри

Смятаното за най-космато момиче в света - Супатра Сусуфан, откри ...

......... заболяване. Синдомът на Амбрас причинява масивно окосмяване по цялото тяло на Супатра, но за своя благоверен съпруг 17-годишната тайландка реши да се обръсне. В случая на Сусуфан не помага дори и лазерната епилация, но тя вече е свикнала да се поддържа всеки ден, сподели баща ѝ пред местна тайландска медия.


В България има една единствена Шушана. Това обяви Националният статистически

В България има една единствена Шушана. Това обяви Националният статистически ...

......... Наско Ментата е довел до масови кръщавания на новородени с името Шушана. Дори преброиха 18 Шушани в ромската махала. Новината обаче се оказа силно преувеличена. Единствената Шушана е възрастна жена, а новородени с това име няма, показват данните на НСИ. Така че протяжният припев "Шушана е сама" е напълно верен!


National Georaphic публикува сборно видео с най-харесваните клипове от фейсбук

National Georaphic публикува сборно видео с най-харесваните клипове от фейсбук ...

......... 2017-а година. За 12-те изминали месеца научнопопулярният канал е публикувал общо 953 видеоклипа на диви животни и забавните ситуации. Звездите в компилацията са майка мечка, която плува с децата си на гръб, любовен танц на двойка короновани гмурци, хранещ се октопод, северен кардинал, който храни златни рибки, и още много.


Още е 1 януари, а видео с дуетно изпълнение между

Още е 1 януари, а видео с дуетно изпълнение между ...

......... голямата управляваща партия взема микрофона и... става страшно! В пращенето на дъскорезница със сигурност има много повече музика. Махмурлии след тежък новогодишен запой обявиха, че веднага са изтрезнели, чувайки гласа Цветанов. Според тях действал по-добре от всички предишни опити с шкембе чорба и зелев сок. Ако не вярвате, вижте и чуйте!


Остават броени часове до настъпването на Новата година. Някои от

Остават броени часове до настъпването на Новата година. Някои от ...

......... Наспете се добре Снимка: pantheman75/reddit Не падайте духом Снимка: 4everdog/pinterest Позволявайте си малки слабости Снимка: itsdougthepug/twitter Не се страхувайте да изглеждате странни Снимка: raggles/reddit Намирайте време за спорт Снимка: crossfit Не се притеснявайте да показвате нежност Снимка: wuvely Не се съмнявайте в своята неотразимост Снимка: expeditionhusky/facebook Не забравяйте да се усмихвате по-често Снимка: Instagram/smilingbrinks


По-вероятно е да спечелите на хазарт, ако преди това също

По-вероятно е да спечелите на хазарт, ако преди това също ...

......... Заблудата​ на комарджиите създава горещата ръка". Феноменът "гореща ръка" е реален. Но се дължи на поведението на комарджията​, а не на колелото​ на късмета. Поуката е да вярваме в математиката, а не толкова на късмета. Източници: Are `Lucky Streaks` Real? Science Says Yes - Popular Science Gambling and self-deceptionHot to trot - The Economist


Страната на изгряващото слънце – така е популярна Япония. За

Страната на изгряващото слънце – така е популярна Япония. За ...

......... фирма. Тя представлявала строителна компания, оперираща в продължение на 1400 години. Със седалище в Осака, компанията е създадена през 578 г. сл. Хр., като съществувала до 2006 г., когато е закрита поради финансови проблеми. Тогава е закупена от друга строителна фирма. Компанията била специализирана основно в строителство на будистки храмове.


Автомобил призрак и въздушни снимки от земята – така е

Автомобил призрак и въздушни снимки от земята – така е ...

......... подигравки. Скоро обаче се оказало, че всяка крава си има характерна физиономия и най-характерното в нея са рогата. Сега, когато в Ноймюнстер се открадне крава, полицията я търси по паспорта. Ако междувременно тя не се е превърнала вече в салами! ____ * Материалът е взет от архива на блога Саднъците.