Хидравличният подемник е машина, която е предназначена за повдигане на

...
Хидравличният подемник е машина, която е предназначена за повдигане на
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за хидравличните подемници? -

Хидравличният елеватор е машина, която е предопределена за покачване на коли, като задачата е да се обезпечи достъп до долната им част. Благодарение на подемника, достъпът до шасито, изпускателната система и окачването стават доста комфортни за сервизния механик, тъй че той може елементарно и безвредно да прави ремонтни работи.

Хидравличният може да срещнете и под наименования като елеватор за коли, хидравличен повдигач, хидравлична платформа за коли, платформа за коли, хидравлична рампа.

Видове подемници

Двуколонни подемници

Двуколонните подемници съставляват най-търсените повдигачи за коли на пазара. Тези уреди повдигат автомобила, като захващат шасито. Колелата остават окачени във въздуха, което разрешава на техниците елементарен достъп до всички системи в долната част на транспортното средство.

Този тип подемници се употребяват за разнородни действия по обслужване и ремонт като промяна на масло, ремонт на скоростна кутия, монтаж на кабели и други Двуколонните подемници се оферират на по-ниски цени спрямо другите типове повдигачи, а товароносимостта им нормално е от 3000 до 8000 кг.

Четириколонни подемници

Тези уреди разполагат с рампи, позволяващи на автомобила да се придвижва върху тях, тъй че да бъде елементарно издигнат. Четириколонните повдигачи са подобаващи за по-тежки транспортни средства. Могат да се употребяват и за неравномерно натоварени такива.

Стандартно товароподемността им е от 3000 до над 20 000 кг. Предимствата на тези подемници са стабилността и опцията за работа с по-тежки и неравномерни товари. Тези уреди могат да се употребяват с крикове за покачване на осите на автомобила, което обезпечава достъп до спирачните системи да вземем за пример.

Ножични подемници

Ножичните подемници са подобаващи за работа в сервизи, където пространството е лимитирано. Тези машини се назовават още хидравлични рампи. Някои модели ножични подемници са особено предопределени за работа с мотоциклети. Има и модели, профилирани за баланс на гуми.

Максималната товароподемност на тези уреди нормално е от 400 до 6000 кг, като обаче съществуват и ножични подемници, подобаващи за по-тежки транспортни средства - над 30 000 кг.

Мобилни колонни подемници

Този тип подемници съставляват тежкотоварни машини, подобаващи за покачване на камиони и тирове. Колоните на тези уреди са мобилни, което обезпечава опция за потребление на разнообразни места в сервиза, както и отвън него.

Всяка от колоните е оборудвана със ходило за гумите на камиона. Чрез тези здрави стъпала се обезпечава покачване на транспортното средство до безвредна работна височина. Броят на колоните може да бъде 4, 8 или повече. Те могат да бъдат свързани дружно за работа върху тирове и други камиони с огромни ремаркета.



Експлоатация

Преди потребление всички автомобилни подемници би трябвало да бъдат конфигурирани по верен метод от подготвен монтьор. След стартиране в употреба подемниците би трябвало главно да се ревизират всеки ден, а всеки месец би трябвало да им се прави и по-обстойна ревизия.

Инструкциите за приложимост на всеки един елеватор би трябвало наложително да се четат и съблюдават. За хидравличните повдигачи е значимо да се обръща внимание на оптималната товароподемност - рестриктивните мерки за тежестта на повдиганите коли.

Важно е да сте изцяло сигурни, че хидравличният елеватор е подобаващ за вида и размера на транспортното средство. Трябва и да сте уверени, че сте си обезпечили безвредна работа. Редовната ревизия усилва сигурността, а също и продължителността на живота на Вашето съоръжение.

Освен всекидневните и месечни инспекции е целесъобразно да отделите време и за годишен сервиз при експерти.

Съвети при закупуване

Когато купувате подобен тип апарат, който изисква оптималната сигурност на работа, би трябвало да се уверите в качеството на направа и надеждността на функционалностите на машината.

Доверявайте се най-много на одобрени производители, обръщайте внимание на гаранционния период, вземете поради здравината на материала, от който е изработен уреда. Поискайте мнение на експерти в региона.

За хидравлични подемници, както и за всевъзможни други машини и принадлежности за поддръжка и ремонт на коли, можете да разгледате разнообразните оферти на.

От тях ще получите най-малко 2 години гаранция на машините, преференциални цени, професионална консултация, бързо обслужване и доставка, обзор и тест при приемане, опция за покупка на погашение.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР