Най-известната картина в света - шедьовърът на Леонардо да Винчи

...
Най-известната картина в света - шедьовърът на Леонардо да Винчи
Коментари Харесай

Екоактивист, облечен като възрастна жена в инвалидна количка, намаза ``Мона Лиза`` с торта -

Най-известната картина в света - шедьовърът на Леонардо да Винчи " Мона Лиза " - бе намазан с парче торта от мъж, облечен като стара жена в инвалидна количка в Лувъра, съобщи Ройтерс.

Твърди се, че мъжът е екоактивист, който е влезнал в Лувъра дегизиран, само че преди да извърши вандалския акт, е свалил перуката си. След това размазал тортата върху творбата на изкуството. За благополучие картината е предпазена от пласт стъкло и не е потърпевша.

Свидетели на случката побързаха да разпространят фотоси и клипове на изцапания с торта шедьовър в обществените мрежи. Потребител на Twitter показа видео на случката и написа:

" Може би просто обезумявам, само че мъж, облечен като стара дама, изскочи от инвалидна количка и се опита да разбие бронираното стъкло на Мона Лиза. След това намаза тортата върху стъклото и разхвърля рози на всички места, преди да бъде отведен от защитата. "

Това не е първият път, в който портретът на Мона Лиза става обект на вандализъм. През 1956 година вандали изливат върху картината сярна киселина и ѝ нанасят съществени вреди в долната половина. След този случай от музея прозорливо вземат решение да изработят бронирана стъклена кутия, с цел да предпазят картината от сходни похищения.

Maybe this is just nuts to me????but an man dressed as an old lady jumps out of a wheel chair and attempted to smash the bullet proof glass of the Mona Lisa. Then proceeds to smear cake on the glass, and throws roses everywhere all before being tackled by security.???????
— Lukeee???? (@lukeXC2002)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР