Хайка за дива маймуна организира полицията в Япония. Животното нападнало

...
Хайка за дива маймуна организира полицията в Япония. Животното нападнало
Коментари Харесай

Полицейска хайка за маймуна в Япония: Нападнала 10 души, опитала да „отвлече“ момиченце -

Хайка за дива маймуна провежда полицията в Япония. Животното нападнало 10 души за 2 седмици. Безопашатият рецидивист почнал набезите на 8 юли в региона Огори на префектура Ямагучи, Югозападна Япония. При най-сериозния случай маймуната нахлула в дома на семейство предишния четвъртък и одраскала детето им, написа „ Гардиън “.

„ Чистех с прахосмукачка, когато чух, че детето ми плаче. Обърнах се и видях, че маймуната я беше хванала за краката, до момента в който си играеше на пода. Изглеждаше по този начин, като че ли се опитваше да я измъкне на открито ", споделя майката пред локални медии.

Маймуната отворила вратата на жилището на първия етаж. След опита за „ похищение “ момиченцето е с леки пострадвания.

Подивялото животно обаче не спряло до такава степен. Нападнало и други хора, осведоми организация Kyodo. 40-50-сантиметровата маймуна нахлула и в локална детска градина, където също одраскала дете.

Полицията е в положение на нараснала подготвеност. Поставила е клопки и е предизвестила хората да не оставят прозорците си отворени. Кметството е популяризирало листовки, в които предизвестява популацията да бъде нащрек.

До вторник маймуната към момента е на независимост.

От месец май до момента в същия регион са видяни към 40 маймуни, оповестява тв NHK. Там има и набези от мечки и диви прасета. Миналата година две от животните раниха половин дузина хора в парк в Хирошима, преди да бъдат убити. Нападенията от мечки се изясняват с дефицита на жълъди в естествената им среда, което ги принуждава да влизат в обитаеми места в търсене на храна.

Само на най-северния основен остров Хокайдо броят на засечените мечки се е нараснал от 2 до 2 197 предходната година, което е с 381 повече спрямо миналата година. През 2020 година черна мечка прекара повече от 12 часа в търговски център в префектура Ишикава, преди да бъде убита от локален ловджия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР