Поради една или друга причина не сте научили английски като

...
Поради една или друга причина не сте научили английски като
Коментари Харесай

7 креативни начина да научите английски като възрастен - OFFTOPIC

Поради една или друга причина не сте научили британски като дете и в този момент се питате дали е допустимо да усвоите този език като възрастен?

Отговорът на този въпрос е единствено един и той е: “Да, несъмнено ”.

Наистина, проучването на непознат език в детска възраст е по-лесно, защото детското творение е по-еластично, възприемчиво и усвояването на нови думи и изрази става натурален и по-лесен метод.

Но пък вие като възрастен можете да се възползвате от някой преимущества, които децата нямат и да се справите не по-зле от тях.

За да сме ви от помощ се допитахме до дългогодишни преподаватели по, които сформираха лист с няколко изобретателни метода, които могат да ви оказват помощ да научите британски по-бързо и елементарно.

Говорете колкото се може повече

Разбирането и устното изложение са два от главните детайли за усвояването на всеки непознат език. Затова се пробвайте да говорите колкото се може повече на британски, а освен до момента в който посещавате курсовете, на които сте се записали.

Ако ви е мъчно да откриете сътрудник в диалозите от обкръжението си можете да потърсите в Мрежата. Там ще откриете разнообразни приложения и уеб сайтове, които ви разрешават да поддържате връзка с хора от целия свят, които също като вас желаят да научат британски.

Гледайте филми и сериали без надписи на български

Гледането на филми и сериали, в които се приказва на британски ще ви научи да употребявате двете си сетива - слух и зрение. А това пък доста ще усили възможностите ви освен да запомните нова информация като думи, идиоми и цели фрази, само че и да ги запазите в дълготрайната си памет.

Слушайте подкасти и музика на британски

Зад способността да слушате се крие умеенето да разбирате и да можете да обясните това, което преди малко сте чули. Подкастите могат да ви оказват помощ да усъвършенствате това умеене.

Музиката също може да ви помогне да разширите речниковия си ресурс от британски думи, с които да изненадате преподавателя си в курса по британски за възрастни.

Докато слушате обичаната си музика и си тананикате повърхностно или до момента в който слушате някой забавен подкаст, вашият мозък ще стартира да мисли на британски, да търси избрани идиоматични структури и без да се усетите ще сте запаметили повече думи, в сравнение с въобще можете да си визиите.

Четете на британски

В днешно време Интернет предлага доста благоприятни условия, от които можете да се възползвате. Можете да четете блогове на британски, новинарски уеб сайтове и както ли още не.

Ако пък харесвате хартиените разновидности, можете да си купувате вестници, списания и книги на британски.

Книгите са изключително потребни, защото от тях можете да се научите освен да четете, само че и да употребявате вярно думите, да разширите речниковия си ресурс и да придобиете по-голяма граматична убеденост.



Източник фотография: pixabay.com

Пътувайте до англоговорящи страни

Нищо не е толкоз дейно като визитата на страна, в която се приказва британски. Затова, имате ли опция за екскурзия или отмора, просто посетете някоя англоговоряща страна и говорете с локалните.

Ще видите, че колкото разговаряте и се потапяте в културата на страната, толкоз по-добре разбирате какво ви споделят локалните и толкоз по-добре можете да им отговорите вие.

Настройте устройствата, с които работите на британски

Предполагаме имате смарт телефон, таблет или преносим компютър, които употребявате ежедневно.

Настройте ги на британски език и по този начин всякога, в който ги употребявате ще ви се наложи да мислите и действате на британски.

Променете метода си, по който учите

Не се фокусирайте прекалено много върху един способ на учене, а комбинирайте курсовете по британски за възрастни с всички способи, които преди малко ви представихме.

Така няма да изгубите мотивацията си и ще напреднете с усвояването на езика доста по-бързо и по-лесно.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР