Испанското министерство на равенството стартира лятна кампания за насърчаване на

...
Испанското министерство на равенството стартира лятна кампания за насърчаване на
Коментари Харесай

Испания уверява жените, че не бива да се притесняват от тялото си на плажа -

Испанското министерство на равенството започва лятна акция за поощряване на дамите, които се тормозят по какъв начин наподобява тялото им на плажа.

" Лятото е и наше ", гласи слоганът над снимка на пет разнообразни дами с разнообразни форми и размери. 

" Всички тела са плажни тела ", съобщи министърът на обществените услуги Ионе Белара, представена от Би Би Си.

Ръководителката на Института на дамите Антония Мориляс съобщи, че физическите упования засягат освен самочувствието на дамите, само че и им лишават правата.

На илюстрацията на акцията, изобразяваща пет дами, които си почиват на плажа, е изобразена и жена без горнище след мастектомия.

Жените обаче би трябвало да се любуват на лятото, където и с който пожелаят, се споделя в рекламата: " Днес подвигаме тост за едно лято за всички, без стандарти и естетическо принуждение над телата ни. "

Някои коментират, че кампанията трябва да бъде разширена, с цел да обхване и мъжете без така наречен общоприети тела, а водачът на левицата Кайо Лара съобщи, че акцията е връх на парадокса, пробвайки се " да сътвори проблем там, където той не съществува ".

Младшият министър по въпросите на равенството Анхела Родригес Пам разгласява в Twitter обръщение към мъжете, които считат, че дамите не се нуждаят от разрешението на министерството, с цел да отидат на плаж: " Разбира се, че отиваме, само че допускаме, че ще си навлечем ненавист за това, че демонстрираме тяло, което не е общоприетоо ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР