30 години като пенсионер отбеляза кинолегендата Гинка Станчева, която през

...
30 години като пенсионер отбеляза кинолегендата Гинка Станчева, която през
Коментари Харесай

Кинолегенда не знае как ще преживее зимата

30 години като пенсионер означи кинолегендата Гинка Станчева, която през юни 2022 година навърши 90 години. Цели три десетилетия актрисата, срамуваща се да каже обществено с какъв брой пари изкарва месеца, чака от Министерството на културата да се сетят за нея и да ѝ провиснал лична пенсия, каквато редица актьори, артисти и интелектуалци получават.

" Хора, които ме срещат в градския превоз и по улиците, непрестанно ме питат за какво още нямам отпусната лична пенсия. Аз и самата не знам за какво, тъй че отговор на този въпрос нямам. Пенсията ми е дребна, няма да ви споделям какъв брой и какво, че напряко е срамна работа “, показа звездата от " Любимец 13 “ по случай З десетилетия, откогато е освободена от театъра. Гинка към момента си спомня с болежка по какъв начин през 1992 година я пенсионирали наложително и останала без работа. " Беше извънредно! Имах възприятието, че ще се самоубия. Не можех да пребивавам без театъра и обичаната аудитория “, връща лентата обратно именитата актриса.

Станчева живее в икономии и споделя, че в случай че не е щерка ѝ Ермелина, няма да може да се оправя със сметките, които непрестанно порастват. От стеснение пред детето си обаче огромната звезда изкарвала студените месеци единствено в една стая от жилището си, с цел да не разхищава топлота. Изравнителните сметки за парно, които дойдоха неотдавна, я порязали за прощален път, само че дъщеря ѝ помогнала да погаси отговорностите си, написа " Ретро ".

Сега актрисата се чудела по какъв начин ще кара поредна зима, преди внезапния скок в цените на отоплението. И до момента ѝ идвало скъпо, по тази причина пускала единствено един-единствен нагревател в жилището си, освен това на единица. Миналата година Станчева призна, че по през целия ден е лежала завита с одеяла и жилетки, с цел да се сгрява и да пести от топлото. " Чета по какъв начин сътрудници си отиват в бедност. Дано не стигна до такава степен... ", моли се звездата.

През наближаващата зима надали въобще актрисата ще може да напуща жилището си, защото от няколко месеца насам има съществени проблеми с краката, провокирани от варикозни вени. Въпреки че се лекува при най-хубавите експерти във ВМА, Гинка ходела все по-трудно и изкарвала от ден на ден от дните си сред четири стени. Почти цялата си пенсия пръскала за едно вървене в аптеката, с цел да си набави медикаментите, кои са ѝ предписани да взема. За другите си потребности разчита щерка си, която се прибра у нас след дълги години работа в Италия, с цел да бъде край 90-годишната си майка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР