Моят Капитал


Доходите на половината от българите са намалели в пандемичната година, ...

... за собствен апартамент мечтаят главно млади хора - между 18 и 34 години, следвани от тези между 35 и 44 г. Общото е, че са със средни доходи (между 700 и 1200 лева месечно) и най-вече от малки и големи градове, от Бургас, Пловдив и Стара Загора и районите им.


Темата накратко Регистриране на етажната собственост дава огромни предимства и ...

... откриване на банкови сметки (някои банки позволяват сметката да бъде открита на името на етажната собственост, а не само на името на управителя). Това е важно, тъй като може да спести сериозни главоболия, особено на по-заетите съседи, които предпочитат онлайн разплащанията пред стария касиерски тефтер с пожълтели страници и разписки.


Умните крушки са един от най-лесните и достъпни начини за ...

... което дава редица опции като регулиране на осветеността, температурата и цвета. Има и запазени определени сценарии - за парти, романтична вечеря и т.н. Работи и с Google Assistant, Alexa и Apple HomeKit. Тук се предлага основно един продукт Essential - цветна крушка на цена 29-39 лв. в зависимост от промоциите.[Shutterstock] Миналата година беше една от най-лошите за българския капиталов

[Shutterstock] Миналата година беше една от най-лошите за българския капиталов ...

... свързани или близки до "Химимпорт" - "Холдинг Варна", "Холдинг Света София", "Капитал мениджмънт", "Супер Боровец пропърти фонд", чиито увеличения стават безпроблемно заради готовия ресурс в пенсионните и взаимните им фондове. Увеличение направиха и две от дружествата в групата на "Софарма" - "Софарма трейдинг" и "Софарма имоти", както и козметичната "Лавена".


Google не е единственият технологичен гигант, който залага, че стриймингът

Google не е единственият технологичен гигант, който залага, че стриймингът ...

... на xCloud на Microsoft разполага с над 50 заглавия. PlayStation Now на Sony дава достъп до 650 игри, макар някои да са на възраст от над десетилетие и услугата да е достъпна само през персонални компютри и PlayStation. Така, в света на гейминга Google продължава да изглежда като малък играч.


Saudi Aramco ще е най-голямата публична компания в света, но

Saudi Aramco ще е най-голямата публична компания в света, но ...

... предлагането започна на 17 ноември и ще продължи до 4 декември. Дребни инвеститори могат да участват до 28 ноември.- Ограничения - за малки инвеститори са предвидени 0.5% от капитала, но могат да участват само саудитски граждани, постоянно пребиваващи в кралството хора или инвеститори от Кувейт, ОАЕ, Катар, Бахрейн и Оман.[Shutterstock] Развитието на квалифицирания електронен подпис (КЕП) в България, исторически

[Shutterstock] Развитието на квалифицирания електронен подпис (КЕП) в България, исторически ...

... интернет, потребителите могат да представят документ, който да удостовери плащането.Има и проблеми, като например, че всеки може да попълни чужди данни върху документ. В случая с електронния подпис това се решава чрез наказателната отговорност и чрез заключване на документите така, че те да не могат да бъдат отворени без ключ.


[shutterstock.com] Корпоративният сезон на Уолстрийт започна, като до края на

[shutterstock.com] Корпоративният сезон на Уолстрийт започна, като до края на ...

... от третото тримесечие на 2016 г., когато печалбите паднаха с 5%. Очакванията за приходите са за растеж без промяна, при 5.9% година по-рано. По отношение на четвъртото тримесечие се очаква печалбата на акция (EPS) на европейските компании да нарасне с 9.1%, а приходите с 3.2%.По темата работи и Пламена Кацарова


[Shutterstock] Темата накратко Икономическият растеж и повишените доходи намаляват лошите

[Shutterstock] Темата накратко Икономическият растеж и повишените доходи намаляват лошите ...

... на запор върху трудово възнаграждение на длъжника счетоводителят (ТРЗ) започва да прави удръжки съобразно указанията в запорното съобщение, като съобразява получаваното от длъжника възнаграждение. При неяснота как да се удържа, работодателят трябва да поиска указания от съдебния изпълнител, за да може удръжките да са съобразени с несеквестируемия минимум и праговете.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Някои клиенти

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Някои клиенти ...

... превежданата сума. При сметката за основни операции тя не би трябвало да е повече от 2.38 лв. (виж таблицата). По-малка е ножицата при онлайн банкирането, но това е разбираемо, тъй като при него банките поддържат много по-ниски такси като част от стимулирането на ползването му и намаляване на разходите си.


[Shutterstock.com] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Взаимните фондове, регистрирани в

[Shutterstock.com] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Взаимните фондове, регистрирани в ...

... обратно изкупуване и такса за управление. Някои дружества имат високи такси за вход, но ниски за изход. Колкото е по-активен фондът и по-разнообразни инструменти има в него, може да се очаква да има и по-високи комисиони. Обикновено варират между 0 и 2%, но има такса и от порядъка на 3%.Темата накратко Лихвите по ипотечни заеми в някои европейски държави

Темата накратко Лихвите по ипотечни заеми в някои европейски държави ...

... връщане на част от сумата, което може да свали ефективната лихва. Илюстрация Увеличаване Смаляване Факт е обаче едно - въпреки че е извън еврозоната, България също се възползва от политиките на ниски лихви през последните 10 години - малко преди спукването на имотния балон през 2018-2019 те бяха над 10%.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване С навлизането

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване С навлизането ...

... посредници изпращат предварителен договор, което може и да заблуди клиента.Обещания за доходност – често при обаждане по телефона или на сайтовете си нерегламентираните посредници обещават висока доходност от 50-100%, което е нереалистично. Лицензираните посредници винаги предупреждават, че няма гаранция за резултати и че по-високата доходност означава по-висок риск и обратно.


[Shutterstock] Темата накратко Дружествата със специална инвестиционна цел са алтернатива

[Shutterstock] Темата накратко Дружествата със специална инвестиционна цел са алтернатива ...

... за индивидуални инвеститори.Как да се инвестира при желаниеПокупките на акции на тези дружества става както всяка друга на българската фондова борса чрез инвестиционен посредник. За непрофесионалния инвеститор обаче е задължителна предварителна консултация с консултант. Вариант е и взаимен фонд за недвижими имоти, но в България разнообразието не е никак голямо.


За първите седем месеца на годината банките са начислили такси

За първите седем месеца на годината банките са начислили такси ...

... движат към това да се превърнат в иновативните компании, които да предлагат цяла гама от финансово-банкови услуги. *** КОРЕКЦИЯ: Първоначално от ОББ обявиха, че спират безплатните SMS-и от началото на септември, но срокът е бил удължен. В хартиеното издание на "Капитал" е посочен първоначалният срок. Редакцията се извинява за грешката.


[Shutterstock] В нормални дни на пазара

[Shutterstock] В нормални дни на пазара "крипто" е почти синоним ...

... вдигне, това ще се случи заради реално ползване като средство за разплащане, но случаят не се оказа такъв и спекулацията все още е главната движеща сила в цената на bitcoin. Същото важи и за другите по-масови криптовалути, които до голяма степен "следват лидера" - ethereum, litecoin, biтcoin cash и други.Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване 17% доходност е донесло златото

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване 17% доходност е донесло златото ...

... Освен това инвестиционни кюлчета, закупени от една компания, може да не се изкупуват от друга. При монетите пък невинаги може да има цена на изкупуване, а да се търси само повишаване на нумизматичната им стойност в бъдеще. Много е важно и инвестиционното злато да се пази от надраскване и нараняване.


© Samsung Оценка 95/100ПлюсовеВодещ дизайнНай-добрият и голям екран в сектораИздръжлива батерияМинусиМного

© Samsung Оценка 95/100ПлюсовеВодещ дизайнНай-добрият и голям екран в сектораИздръжлива батерияМинусиМного ...

... За любителите на серията това със сигурност е най-добрият Galaxy Note досега. Но в същото време не е смартфон за всеки - големият му екран, прекалено многото функционалности и цената със сигурност ще спрат немалко потребители. Galaxy Note 10+ се предлага за около 2050 лв. за варианта с 256 GB.


Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване ...

... заплата, показва справка в сайта "Моите пари". С ГПР нивата са малко по-високи. Там където обаче изискванията са за по-малък доход и без превод на заплата, лихвите са около 4-6%. Разбира се, тези сравнения са малко условни, тъй като договорените параметри на кредита накрая зависят изцяло от профила на клиента.


1234 © Капитал 1234 © Капитал 1234 © Капитал 1234 Темата накратко Без

1234 © Капитал 1234 © Капитал 1234 © Капитал 1234 Темата накратко Без ...

... през приложенията на Revolut и Mones чрез бутона Add to Apple Wallet, който вече е наличен в тях.- Карта по подразбиране - това е първата вкарана карта, от която още става плащането. Преместването на друга от тях на първо място става автоматично карта по подразбиране, или това е видимата пластика.


© Shutterstock Лятото е в разгара си и август е месецът,

© Shutterstock Лятото е в разгара си и август е месецът, ...

... информация от много повече източници, отколкото другите компании, защото предлагат b2b решения за големи транспортни компании. Очевидно b2c бизнесът им не е водещ и картите не предлагат интеграция с Android Аuto и Apple Carplay.Предимства: офлайн навигацияНедостатъци: няма данни за ограниченията на скоростта, няма интеграция с Android Аuto и Apple Carplay© Капитал Темата накратко От няколко седмици тя е валидна и

© Капитал Темата накратко От няколко седмици тя е валидна и ...

... След като компанията пусна и пакета си Gold, това засили интереса към нея както от клиенти, така и от инвеститорите. Пакетът дава възможност на инвеститорите да търгуват веднага, както и със средства назаем. Когато няма комисиона, се печели и от спредовете между котировките купува и продава, валутните разлики и т.н.


Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване ...

... може да се каже, че е задоволително. Доходността на държавните ценни книжа също е на рекордно ниски нива заради нулевите лихви. Доказателство за това бяха и последните аукциони, които проведе БНБ за продажба на 10- и 20-годишни облигации. Именно ниската им доходност принуди пенсионните фондове да участват по-предпазливо на тях.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Някои от

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Някои от ...

... превод на дивидент. Последният не се изплаща на ръка. Ако предходните години (до 5) е имало такъв, той също трябва да бъде преведен на акционера. За физическите лица ще бъде удържан данък от 5% при източника, тоест ще бъде получен нетният му размер. При починал акционер наследниците му унаследяват акциите.


Темата накратко Инвестицията в по-малки соларни панели за собствени нужди

Темата накратко Инвестицията в по-малки соларни панели за собствени нужди ...

... тя да бъде с по-малка мощност от тази на сградата, за да не се налага връщане на електроенергия в системата или изключване.- Обикновено гаранцията на един фотоволтаик, че производителността му ще се запази през целия период на експлоатация, е 20 - 25 години, но това зависи и от метеорологичните условия.


[Shutterstock.com] НАП препоръчва- Всеки да контактува с повишено внимание по

[Shutterstock.com] НАП препоръчва- Всеки да контактува с повишено внимание по ...

... на Бивол излизаше само в коя папка има данни за вас, но не и какви са те, както и няма информация за други лица и доходи. След като НАП пуснаха услугата приложението на "Бивол" преустанови работа. За всички, които излизаха в папка gameоn е добре да сменят личните си документи.© Анелия Николова Темата накратко По-лошата финансова 2018 г. и плановете

© Анелия Николова Темата накратко По-лошата финансова 2018 г. и плановете ...

... за последните 12 месеца, което е и до някъде причината за повишената доходност. Разбира се ако разглеждаме инвестициите дългосрочно, със сигурност акциите са предпочитан избор пред алтернативата от близки до нула лихви по депозитите и растящата инфлация.----Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа


© Капитал Темата накратко Легализацията за медицински цели и употреба за

© Капитал Темата накратко Легализацията за медицински цели и употреба за ...

... обратен ETF, който ще се движи в обратна посока към сектора с тези. "Повечето инвеститори в сектора са дългосрочно ориентирани, но знаем, че има и такива, които искат да търгуват с нестабилността му", казва Стив Хоукинс. Всико това може и да предполага, че на пазара ще властва още по-голяма волатилност.


[Shutterstock] В разгара на лятото вероятно всеки от нас се

[Shutterstock] В разгара на лятото вероятно всеки от нас се ...

... апартаменти чрез платформата Airbnb, както и интуитивният интерфейс, който позволява чрез различни прозорци да извършвате повече от едно търсене едновременно. Основният недостатък е, че не може да се правят резервации директно чрез него, а ви пренасочва към други платформи. Hipmunk има десктоп версия, както и такива за iOS и Android.


[Shutterstock.com] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала

[Shutterstock.com] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала ...

... Препоръката е скрапът да се предава в по-големи компании за изкупуване вместо в златарски ателиета, където цената е по-ниска. Освен това има случаи, при които се оказва, че сред струпания скрап има и плочки злато с висока проба, което се изкупува на по-висока цена. Нещо, което златар не би оценил.


[Shutterstock.com] Покупка на акции, облигации, борсови сделки, управление на активи,

[Shutterstock.com] Покупка на акции, облигации, борсови сделки, управление на активи, ...

... средства и които плащат вноски към фонда, е публикуван на сайта му.Важните сайтове и регистриКФН - http://www.fsc.bg, секция "Регистри и справки", подсекция "Електронен регистър и картотека", т. 2 "Инвестиционни посредници", т. 4. "Колективни инвестиционни схеми", т. 5. "Национални инвестиционни фондове", т. 6 "Управляващи дружества"Фонд за компенсиране на инвеститорите - http://sfund-bg.com


Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Очакванията за повече евтини пари

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Очакванията за повече евтини пари ...

... и такса за управление. Някои дружества имат високи такси за вход, но ниски за изход. Колкото е по-активен фондът и по-разнообразни инструменти има в него, може да се очаква да има и по-високи комисио ни. Обикновено варират между 0 и 2%, но има и такс и от порядъка на 3%.


© Mal Langsdon Безопасността и неприкосвеността на личните данни в интернет

© Mal Langsdon Безопасността и неприкосвеността на личните данни в интернет ...

... браузър е проект на създателите на торент тракерa The Pirate Bay. Основната му цел е да заобиколи цензурата в страните, в които сайтът е блокиран. Браузърът е създаден на базата на модифицирана версия на Firefox, която има модифициран клиент Tor и добавка FoxyProxy Firefox. Браузърът е наличен единствено за Windows.


© Samsung Оценка 85/100 ПлюсовеОтличен компактен дизайнЕкранът не отстъпва на по-големите

© Samsung Оценка 85/100 ПлюсовеОтличен компактен дизайнЕкранът не отстъпва на по-големите ...

... смартфоните си в по-стегнат формат, и то на по-достъпна цена. В момента S10e се предлага от 1020 лв. нагоре в някои онлайн магазини и с по-големи отстъпки от операторите. Цената му е около 250-300 лв. под тази на S10, което го прави един от най-добрите на пазара на тази стойност.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед ...

... какъв валутен курс да става плащането.Все пак, ако трябва да се обобщи – балансът между плащане в брой и с карта зависи от страната на посещение, като е добре всеки преди това да се осведоми и осигури достатъчно средства, за да не се окаже неприятно изненадан, в иначе приятно пътуване.


Осъществяването на мечтите е това, към което много хора се

Осъществяването на мечтите е това, към което много хора се ...

... повече от 1.2 милиона регистрирани клиенти. Подходът ни е фокусиран изцяло върху нуждите на клиента и определя стратегията ни да се превърнем в дигитална банка от следващо поколение. Именно този подход е движещата сила, която устойчиво подрежда TBI Bank сред най-печелившите банки в България за последните 4 години (Capital K10).


Увеличаване Преглед на оригинала [Libra.org, NYT] Смаляване Facebook обяви подробности

Увеличаване Преглед на оригинала [Libra.org, NYT] Смаляване Facebook обяви подробности ...

... да е инструмент за спекулативни печалби.Ще може ли да се копаят LibriНе. За разлика от bitcoin и другите виртуални валути това няма да как да се случи. Нови Libra ще се издават само срещу пари и няма да има ограничения, както при биткойните, чието размножаване ще спре с 21-милионната монета.


[Shutterstock] Големите технологични компании не могат да се оплачат от

[Shutterstock] Големите технологични компании не могат да се оплачат от ...

... и може да се свали на смартфон. Налични са основните функции на умните помощници, като това, което различава Hound от останалите, са допълнителните специализирани функционалности като кредитен калкулатор и интегрираната поддръжка на платформата за планиране на пътувания Expedia. Основният недостатък на приложението е фактът, че бъговете не са изчистени напълно.


[Shutterstock.com] Най-голямата социална мрежа вече го направи - Facebook обяви,

[Shutterstock.com] Най-голямата социална мрежа вече го направи - Facebook обяви, ...

... да кликнете върху линк. Преглеждайте внимателно адреса, от който ви пишат (дали е имитиращ оригиналния), и не неглижирайте правописни грешки! Ако се усъмните, че сте дали достъп до сметката си на киберпрестъпници, незабавно позвънете на банката си или в полицията. В ГДБОП има специално звено, занимаващо се с такива престъпления.


Първичните предлагания като това на Uber често са недостъпни за

Първичните предлагания като това на Uber често са недостъпни за ...

... заради редовното ребалансиране на портфейла. Като цяло обаче инвестицията в ETF се смята за най-евтина като разходи за управление именно заради пасивния характер. В случая обаче борсово търгуваният фонд няма как да не се съобрази с промените в базовия актив, върху който той е базиран - в случая конкретен индекс.


© Motorola Оценка 80/100ПлюсовеДобър дизайн и ценаКачествена батерияБързи Android обновленияМинусиНяма много

© Motorola Оценка 80/100ПлюсовеДобър дизайн и ценаКачествена батерияБързи Android обновленияМинусиНяма много ...

... да дават много пари за смартфон от най-високия клас, но същевременно очакват да получат качество на достъпна цена. Моделът се представя добре във всякакви условия, а в ценовия си диапазон няма много конкуренти (друг модел на Motorola - G Plus е възможна алтернатива). Предлага се за 550 лв. без план.


[Shutterstock] Един трилион долара. Толкова се очаква да достигне световният

[Shutterstock] Един трилион долара. Толкова се очаква да достигне световният ...

... да се декларират пред НАП с годишната данъчна декларация. Данък в размер на 10% се дължи върху всички доходи от този тип платформи – лихви, евентуални такси за закъснение и просрочие, капиталови печалби от сделки на вторичния пазар, както и бонуси, които някои платформи предоставят – например за нови потребители.


Жилищният сегмент остава важен мотор за кредитирането © Цветелина Белутова Макар

Жилищният сегмент остава важен мотор за кредитирането © Цветелина Белутова Макар ...

... са предпочитаната инвестиция за българина. Нивото им се повишава с 9% на годишна база през април до 52.7 млрд. лв. Доходността им също леко се качва през април, но средното ниво за пазара остава под 0.2%. А това, като се приравни с инфлацията от над 3%, реално носи отрицателен доход.


[ПроКредит Банк] Следвайки своята политика за подпомагане развитието на бизнеса,

[ПроКредит Банк] Следвайки своята политика за подпомагане развитието на бизнеса, ...

... същото време онлайн разплащания между клиенти на ПроКредит в страната са напълно безплатни.Насочването на клиентите към електронните безкасови разплащания оказва благоприятен ефект за българската икономика, тъй като води до намаляване на касовите операции, предотвратяване опити за избягване на данъчни задължения, нелегални практики или корупционни схеми, включително и пране на пари.


[CreDirect] От началото на 2019 година, марката за бързи онлайн

[CreDirect] От началото на 2019 година, марката за бързи онлайн ...

... прозрачност, амбициозни цели и изключително високи стандарти се крият зад успеха на марката."Да подобряваме качеството на живот на хората и да допринасяме за по-спокойно настояще" - това е основна цел за марката, която продължава да инициира подобрения в процесите за онлайн кредитиране и да усъвършенства своето продуктово портфолио на www.credirect.bg.


Илюстрация Увеличаване Смаляване През миналата година в България са се

Илюстрация Увеличаване Смаляване През миналата година в България са се ...

... Всеки от родителите може да прехвърли 5 от своите 6 месеца на другия родител.-Всеки родител има право на 40 дни годишно болничен за гледане на болно дете. Отделно от това е предвиден и отпуск за гледане на здраво дете, в случай че е наложена карантина в детската градина или училище.


[Shutterstock] Времето е единственият ресурс, който не само е ограничен,

[Shutterstock] Времето е единственият ресурс, който не само е ограничен, ...

... Telegram, Google Drive, Twitch, Instagram и Gmail, а освен това е съвместима и с устройства като Google Home, Amazon Alexa, Nest и Philips Hue за лесна автоматизация на умния дом. Може да бъде сихронизирано с други task management приложения, за да сте сигурни, че няма да забравите да свършите нищо.


© Надежда Чипева За първи път в историята на България активите

© Надежда Чипева За първи път в историята на България активите ...

... отрицателна. За разлика от депозитите, които са гарантирани до 196 хил. лв. от държавата, при фондовете няма такова покритие.Към края на тримесечието доста от рисковите фондове в България донесоха двуцифрена доходност, а дори балансирани и консервативни схеми биха лихвите. Разбира се, това не е с гаранция за бъдещо положително представяне.


Миналата седмица едно от най-популярните приложения за съобщения – WhatsApp,

Миналата седмица едно от най-популярните приложения за съобщения – WhatsApp, ...

... по-свободен подход при защитата на устройството. AVL AVL е ефективна Android опция за защита с интуитивен потребителски интерфейс. Макар и да не включва някои от най-съвременните характеристики против кражба, които могат да бъдат намерени в други приложения, тази апликация покрива вашите основни нужди от защита, без да влияе на батерията.


© Георги Кожухаров - Геш Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Първите

© Георги Кожухаров - Геш Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Първите ...

... за повечето участници на пазара, но явно привличат нечий инвестиционен интерес. Може би в крайна сметка БФБ предлага наистина една представителна картина на българската икономика, в която повечето от най-големите компании не са постигнали успехите си в условията на свободна конкуренция, а политическите протекции, обществените поръчки и еврофондовете са жизненоважни.


Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване ...

... 7.85 млрд. долара. Това е с 26% повече от резултата за 2017 г. (6.23 млрд. долара). Средният обем на привлечения капитал за всяко ICO обаче е по-малък с 12.2% (6.25 млн. долара), тъй като броят на проектите се увеличава - от 875 през 2017 г. до 1257 през миналата година.


[Shutterstock] Усещането за следваща криза витае във въздуха от известно

[Shutterstock] Усещането за следваща криза витае във въздуха от известно ...

... и да се инвестират не повече от 10-15% от капиталите, защото оценката на ситуациите в период на паника е емоционална и никой не може да прецени колко още ще продължат. Бих нарекъл такива случаи игра на рулетка. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


Илюстрация Увеличаване Автор: Huawei Смаляване Оценка 90/100ПлюсовеМоже би най-добрата камера

Илюстрация Увеличаване Автор: Huawei Смаляване Оценка 90/100ПлюсовеМоже би най-добрата камера ...

... сгъваемите смартфони) внасят особени промени в тази сфера. Цената му е около 1550 лв. за версията със 128 GB и към 1900 лв. за 256 GB. Huawei пусна на пазара и по-евтиния P30, който няма същите характеристики, но може да е алтернатива на онези, които не разчитат на висок бюджет.


© Надежда Чипева Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Нулевите

© Надежда Чипева Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Нулевите ...

... към тази недоходна инвестиция обаче си имат своите обяснения и основното е в държавната гаранция до 196 хил. лв. по тях – така вложителят е склонен да загуби една част от спестяванията си, но да ги запази в най-голяма степен. В допълнение стои и традиционното непознаване и недоверие към алтернативите.


© reuters Пробивите в сигурността могат да доведат до сериозни проблеми.

© reuters Пробивите в сигурността могат да доведат до сериозни проблеми. ...

... групи. Апликацията не изисква въвеждането на телефонен номер от страна на потребителите, което им позволява да запазят анонимността си по време на разговор. Освен това версията за настолни системи има изчистен и приятен интерфейс. Основният недостатък е, че криптирането не е активирано по подразбиране и трябва да бъде включено ръчно.


© Цветелина Белутова Лихвите по ипотечните заеми продължават да се понижават

© Цветелина Белутова Лихвите по ипотечните заеми продължават да се понижават ...

... но в повечето случаи това е така, тъй като те предлагат фиксиране за първите години, като при някои оферти има и за период на фиксиране от 10 години. Което може и да е добър вариант за бъдеще, в което се очаква постепенно покачване на лихвите и леко забавяне на икономиките.


[Shutterstock] Отваряте банковата си сметка в очакване да намерите парите

[Shutterstock] Отваряте банковата си сметка в очакване да намерите парите ...

... какъв договор е нает на работа - постоянен или временен. Какъв е постоянният адрес на лицето, за да може да бъде използван, ако се стигне до съдебен процес. Затова и някои юристи виждат възможност в налагането на определен ценз за извършване на проверките, подобно на застрахователните брокери или кредитните посредници.


"Този пакет мерки прекроява потребителските права към интернет ерата, осигурявайки ...

... на потребители. В случаите на широко разпространени нарушения, засягащи потребителите в няколко държави, всяка от тях може да глоби търговеца с до 4% от годишния му оборот в страната. Същевременно всички страни в ЕС ще имат възможност да въведат дори и по-високи глоби от това, ако преценят, че е необходимо.


[Shutterstock.com] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала

[Shutterstock.com] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала ...

... да не се постигне най-справедливата цена за тях или да се увеличат разходите за такси и комисиони. Положително е, че последната година все повече акции се листват на регулиран пазар - NYSE, Nasdaq, Канадската фондова борса, която със 146 листнати компании свързано с канабиса е известна като Cannabis Stock Exchange.


Напоследък използването на тъмен режим (dark mode) при редица приложения,

Напоследък използването на тъмен режим (dark mode) при редица приложения, ...

... малко вероятно да се възползват от ползите. Това ясно показва, че както традиционните режими на работа, така и тъмните имат своите предимства и недостатъци. В крайна сметка обаче най-големият плюс е, че, въвеждайки опцията за включване на тъмен режим на приложенията, разработчиците предоставят на потребителите избор, основан на техните нужди.


© SHANNON STAPLETON - Компанията разкри ключовата си финансова информация, която

© SHANNON STAPLETON - Компанията разкри ключовата си финансова информация, която ...

... но български инвеститори не успяха да запишат и тогава акции. Затова и от инвестиционните посредници препоръчват, ако някой има интерес, да прави това в деня след дебюта за вторична търговия на фондовата борса. Разбира се, за непрофесионалния инвеститор това трябва да стане задължително след консултация със специалист и задълбочен анализ.


12345 Алби с най-голямата тухлена сграда в света - катедралната

12345 Алби с най-голямата тухлена сграда в света - катедралната ...

... Airbnb и Booking. Регионът е пълен с ресторанти и бистра, за претенциозните тук е и едно от местата с най-голям брой на ресторанти със звезди от Michelin във Франция. Само в Кастелнодари са 3, в Ош - 6, в Каркасон - около 20, доста и в Тулуза. Цени - европейски.


Климатичните промени се пренасят и в цените на земеделските стоки,

Климатичните промени се пренасят и в цените на земеделските стоки, ...

... е далеч от глобалните тенденции и само за първото тримесечие продължава да е надолу, въпреки че по развитите пазари движението е нагоре. Данните за доходността на частните пенсионни фондове, която през миналата година се понижаваше, показват известно възстановяване през първото тримесечие, вероятно в резултат на инвестициите им на международните пазари.


Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване ...

... икономика – или че растежът в бъдеще ще е по-нисък от настоящия, което доведе и до разпродажби на акции. В такива случаи се наблюдава и класическата пазарна корелация, когато инвеститорите разпродават корпоративни книжа, за да купуват държавни облигации, което се отрази в покачване на цените им и намаляване на доходността.


Криптобумът оскъп рязко видеокартите, но продажбите им вече са надолу

Криптобумът оскъп рязко видеокартите, но продажбите им вече са надолу ...

... 4000 долара за биткойн. Не бива да се пропускат и таксите при прехвърлянето на заработените монети към борси и обмени платформи, както и тези при обръщането им в долари, евро или левове. Подобни трансфери могат да "изядат" до 10% от стойността им, което прави бизнеса още по-нерентабилен към днешна дата.


По традиция в България за смяната на гуми се чака

По традиция в България за смяната на гуми се чака ...

... смяна на гуми, минаване на преглед и т.н. Тя се казва "АвтоИконом", а за удобство всеки може да стане неин клиент, като си изтегли специално мобилно приложение. Проблемът тук е, че тя работи с определени сервизи и ако искате смяната да стане в точно определен, няма как да се получи.


[Shutterstock] Още по темата Роуминг по съседски Как се променят

[Shutterstock] Още по темата Роуминг по съседски Как се променят ...

... момента обаче са рядко срещани на пазара.За операторите, особено в България, това означава, че през следващите две години трябва да бъде разрешен проблемът с радиочестотите, нужни за развитие на 5G мрежа в страната. В момента те се ползват от Министерството на отбраната, като това спира развитието на технологията в страната.


[Shutterstock] Още по темата Няколко западни държави обвиниха Русия в

[Shutterstock] Още по темата Няколко западни държави обвиниха Русия в ...

... също има капани.- Работете през guest акаунт на компютъра си, за да избегнете риска от неволно кликване върху заразен линк.- Ако се усъмните, че сте дали достъп до сметката си на киберпрестъпници, незабавно позвънете на банката си или в полицията. В ГДБОП има специално звено, занимаващо се с такива престъпления.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед ...

... на потребителските цени, в който влиянието на храните е по-малко, поскъпването в страната ни е 3.6%, като пред нея са само Унгария (3.9%), Румъния (4.2%) и Естония (4.5%). В еврозоната и целия ЕС инфлацията е 2.2% през октомври, а с най-ниски стойности са Дания и Португалия – 0.7% и 0.8%.


Според Министерството на труда и социалната политика промяна в българския

Според Министерството на труда и социалната политика промяна в българския ...

... В Наредбата за работното време, почивките и отпуските изрично се казва, че в подобни случаи наследниците имат право да получат парично обезщетение за пълния размер на неизползвания платен годишен отпуск на починалия до деня на неговата смърт, другояче казано - това, което би получил работникът при прекратяване на трудовия договор.