Столичният район Младост е приел дарение в размер на 367

...
Столичният район Младост е приел дарение в размер на 367
Коментари Харесай

Община "Младост" прие дарение от над 350 хил. лева от инвеститорите на мегапроекта "Гранд каньон"

Столичният регион " Младост " е приел подаяние в размер на 367 хиляди лв. от вложителите на мегапроекта " Гранд каньон ", който се строи в квартала. За това оповестяват от пресцентъра на районната община, като показват, че сумата се отпуска от компанията " Гаранти коза " след договаряния с районния кмет Десислава Иванчева. Дарението е утвърдено от Столичният общински съвет.

Десислава Иванчева стана кмет на " Младост " откакто беше едно от водещите лица на митингите довели до оставката някогашната кметица Цвета Авджиева и се разгласи за прекъсване на презастрояването в квартала. През февруари, към този момент като кмет, Десислава Иванчева изиска оставката на районният основен проектант Весела Тасева, откакто тя издаде позволение за градеж за " Гранд каньон ".

Той планува на мястото на магазин " Деница " в " Младост " 1 да се построи комплекс с жилищни здания, една от които е с височина от 133 метра, хотел и комерсиална част. Строежът стартира публично през април. На конференция през февруари Иванчева съобщи, че " Младост " би могъл да се устоя като град, в случай че в районната община оставаха таксите от всички издадени позволения за градеж в квартала.

Пред " Дневник " от районната община обясниха, че с парите ще бъдат ремонтирани учебните заведения 82 ОУ " Васил Априлов " и на 118 СУ " Акад. Людмил Стоянов ". От там обясниха още, че откакто планът е получил инвеститорски клас " А " от Министерски съвет и позволение за градеж, няма смисъл да отхвърлят средствата.

От общината споделиха също, че водят договаряния с " Гаранти коза " да понижат доста размерите на " Гранд каньон ", както и да обезпечат транспортните връзки с спомагателна улична инфраструктура.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР