УИЛМИНГТЪН, Дел. (АП) — Държавният секретар Антъни Блинкен отправи в

...
УИЛМИНГТЪН, Дел. (АП) — Държавният секретар Антъни Блинкен отправи в
Коментари Харесай

Блинкен отправи някои от най-силните публични критики на САЩ към поведението на Израел във войната в Газа

УИЛМИНГТЪН, Дел. (АП) — Държавният секретар Антъни Блинкен насочи в неделя някои от най-силните обществени рецензии на администрацията на Байдън към Израел за воденето на войната в Газа, заявявайки, че израелската тактичност е довела до „ ужасна загуба на живот на почтени цивилни “, само че не съумява да обезврежда водачите и бойците на Хамас и може да докара до дълготраен протест.

В две телевизионни изявленията, Блинкен акцентира, че Съединените щати имат вяра, че израелските сили би трябвало да „ излязат от Газа “, само че също по този начин чакат да видят надеждни проекти от Израел за сигурност и ръководство на територията след войната.

Хамас се появи още веднъж в елементи от Газа, сподели Блинкен, и че „ тежките дейности “ на израелските сили в южния град Рафа рискуват да оставят най-близкия съдружник на Америка в Близкия изток „ да държи чантата на дълготраен протест “.

Той сподели, че Съединените щати е работил с арабски страни и други в продължение на седмици за създаването на „ надеждни проекти за сигурност, за ръководство, за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР