Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Вили Лилков сформира коалиция "Синя София" за кметските избори

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Инициативен комитет разгласи през днешния ден издигането на кандидатурата на проф. Вили Лилков за кмет на София. В него " главен мотор е партия КОД на Петър Москов и доста мои другари, които са сини, десни, емблематични за годините на прехода персони ", разясни Лилков на конференция в Българска телеграфна агенция.

Сега стартира образуването на нова дясна коалиция, наречена " Синя София ", която ще се яви на локалните избори в столицата. Водят се диалози с десни партии и с жители, уточни Лилков. Досега отклик е получен от БЗНС-София, " Демократично деяние ", Национална движение „Симеон Втори" са изказали поддръжка, Съюза на репресираните и Българският либерален конгрес.

На въпрос на " Дневник " дали са водени диалози със Съюз на демократичните сили, Иван Сотиров от инициативния комитет изясни, че проф. Лилков е отправил, (където е членувал), само че " Атанас Атанасов го отряза, а от Съюз на демократичните сили мълчат ". Въпреки това, Лилков прикани симпатизантите на двете партии да го поддържат.

ГЕРБ са длъжни да имат собствен претендент за кмет на София, само че не бих отказал поддръжка от гласоподавателите им, отговори той на въпрос дали може да бъде припознат като фаворит на партията на Бойко Борисов.

" Аз съставлявам хората, които още помнят за какво след 1989 година излязохме на площадите. Избрал съм да съставлявам тези хора, които споделят " Не може по този начин ". Избрал съм ролята на способния претендент за кмет, тъй като ми омръзна в последните години да виждам хора, които нямат нищо общо с политиката и нямат експертиза, да претендират за най-високи длъжности в страната ", съобщи Лилков.

Новата коалиция " Синя София " ще взе участие в локалните избори наесен с цялостна лриста за общински съветници, с претенденти за кметове на 24-те региона,и за кметствата в селата към София, увери Лилков. До средата на септември ще бъде показана програмата за ръководство на града като той очерта главните акценти: " София да е град, който подсигурява сигурност и високо качество на живот; град, освободен от олигархични зависимости и клиентелни мрежи към общината; съвременен, интелигентен и многофункционален град, прелъстителен за вложения и отворен към познание, инавоции и зелена стопанска система, град на културното разнообразие и освободен от комунистическата символика ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР