Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Областният управител на София е поискал съдействие от Фандъкова за демонтажа на паметника

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Митинг пред постройката на регионалната администрация на София прикани за бързо пренасяне на Паметника на Съветската войска. Граждани скандираха " Демонтаж ", а уредникът Георги Георгиев от " Боец " дружно с самостоятелния общински консултант Методи Лалов се срещнаха с регионалния шеф Вяра Тодева.

промени собствеността на паметника от обществена на частна държавна и даде ръководството на парцела напълно на регионалния шеф на София.

На срещата Тодева е обяснила на Лалов и Георгиев, че е изпратено писмо до кмета Йорданка Фандъкова да даде готовите планове за проучване и ремонт на монумента. Второ писмо е адресирано до Националната художествена изложба за готовността да се реалокират скулптурите в музея на социалистическото изкуство.

" В отговорите (на Тодева) нямаше съответен период, само че бе стихотворец явен ангажимент, че процедурата ще продължи до окончателния ремонт ", съобщи Георгиев. Оптимист съм към този момент, само че ние жителите би трябвало да сме дейни и да притискаме администрациите да си правят работата, с цел да не затъне процедурата в бюрократични спънки, предизвести Лалов.

Сега следва да се изготви оценка какъв брой ще коства преместването, какво е техническото положение на обекта и къде тъкмо да се реалокира, разяснява Марта Георгиева, общински консултант от " Демократична България ". Възможно е регионалният шеф да избере различен път за преместването - да деактува паметника и да трансферира собствеността на Столичната община. Вече има готово решение на общинския съвет от 9 март за преместването на монумента. То е на база отчета на " Демократична България ", направен през 2019 година, само че чак през март бе признат и от болшинството от ГЕРБ-СДС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР