Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Срокът за рекламация при висока изравнителна сметка за парно е до 31 август

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Абонатите на топлофикациите могат да създадат претенция на изравнителната сметка, която към този момент е осведомителна и още не се заплаща на каса. Срокът за рекламации към компаниите топлинни счетоводители е до 31 август, изясни Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения в България пред БНР.

Рекламация има смисъл да вършат най-вече клиенти, които не са обезпечили достъп за директно отчитане на показанията на топломерите. Останалите жители могат да сверят данните и в случай че има неточност, също могат да изискат инспекция и промяна.

На процедура огромна разлика в изравнителната сметка по отношение на предходната година се получава главно при по-голямо ползване през идващия (отчетния) отоплителен сезон, изясни Георгиев. Посочената, което е 20%, добави той.

При развален топломер би трябвало да се уведоми топлинният счетоводител, който единствен може да го смени, само че заплащането на новия е от клиента.

Новите са с отдалечено отчитане и няма потребност към този момент да идва в дома чиновник на фирмата-топлинен счетоводител. Ако всички жилища си сменят уредите с новия вид, тогава изравнителни сметки няма към този момент да има, увери Георгиев. Но до момента в който в постройката има жилища със сегашните топломери, ще се издават и изравнителни сметки за всички клиенти.

До 2027 година е срокът, в който би трябвало напълно да се подменят сегашните топломери с отдалечени, подсети Георгиев. Той означи, че топлофикационните сдружения би трябвало да оферират тези уреди на погашение и някои го вършат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР