Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Две нови училища ще се строят в "Студентски град"

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Ново общинско главно учебно заведение ще се построи в жк " Студентски град ". Екипът на регион " Студентски " и две сдружения към този момент са подали индикативни ценови оферти. Цената на новото учебно заведение ще бъде към 20 млн.лева. Предстои да се разпореди строителството, което ще включва разрушение на бетонните остатъци на недостроения търговски обект на тогавашната фешън къща " Рила ", оповестиха от районната администрация. Теренът е с повърхност 4670 кв.м и е покрай ул. " Йордан Йосифов ", бл.36 и ул. " Проф.Христо Данов ".

" Строителството ще стартира в края на тази година ", разгласи кметът на регион " Студентски " Петко Горанов.

Още един план за учебно заведение в " Студентски град " се приготвя от региона. То също ще е на мястото на недовършен градеж, който е на ул. " проф. Атанас Иширков " и ул. " Акад. Борис Стефанов ". Теренът е наоколо до детска градина " Приказен свят ".

Пред довеждане докрай е градежът на детската градина в кв. " Малинова котловина ", която ще одобри общо 369 деца. " Имаме упоритостта в средата на месец септември, което е седем месеца предварително, да бъдем на стадий въвеждане в употреба. Градината към този момент има номерация - №190 ", даде обещание Горанов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР