Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Правителството предприе първа стъпка за преместване на Паметника на Съветската армия

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Министерският съвет през днешния ден промени отчасти статута на Паметника на Съветската войска в София. От обществена държавна благосъстоятелност мемориалният комплекс в Княжеската градина става частна държавна. Управлението на този парцел по този начин се дава напълно на регионалния шеф на София град Вяра Тодева. Досега регионалният нямаше това право без Министерския съвет, изясни за " Дневник " юристът Борис Милчев, общински консултант от " Демократична България ". " Предполагам, че идващото деяние на Тодева ще е да реалокира паметника, а не да го отстрани ", допусна той.

в музея на социалистическото изкуство в София, реши Столичният общински съвет (СОС) на 9 март. Няколко дни преди този момент Трайчо Трайков, кмет на регион " Средец ", където се намира паметникът, шеф на София да го деактува и монументът да стане благосъстоятелност на Столичната община.

Кметът Йорданка Фандъкова също е изпратила писмо до регионалния, с което го среща с настояването на СОС за пренасяне, увериха от общината. Тогавашният регионален шеф Митко Михайлов, назначен от служебното държавно управление на Гълъб Донев,.

На 14 юли на този пост е назначена Тодева, която прави първата стъпка в тази тенденция. Днешното решение на Министерския съвет е по нейно предложение, се показва в прессъобщение на държавното управление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР