Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) информира, че Столичната община

...
Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) информира, че Столичната община
Коментари Харесай

СДВР: Новата организация на движение в центъра на София не е съгласувана с нас

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) осведоми, че Столичната община не е внесла за координиране в отдел " Пътна полиция " плана със съответните скици и чертежи, свързани с новата организация на придвижването по бул. " Витоша ", " Патриарх Евтимий " и " Фритьоф Нансен ", се показва в известие на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Оттам прецизират, че това е условие, залегнало в нормативен акт на Министерството на районното развиване и благоустройството и Наредба № РД-02-20-2 от 24 октомври 2022 година за образуване на придвижването по пътищата, отворени за публично прилагане.

Едва откакто приключи съгласувателната процедура се узаконява планът за организация на придвижването, оповестиха оттова.

От Столична община реагираха, че планът е утвърден от Постоянната комисия по превоз, организация и сигурност на придвижването при Столична община. В тази комисия наложително участва представител на ОПП при Столична дирекция на вътрешните работи, който е подписал протокола без забележки, с което планът се съгласува.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР