Mediatek е на път да предизвика вълнение в света на

...
Mediatek е на път да предизвика вълнение в света на
Коментари Харесай

MediaTek Dimensity 9300 постигна рекордни резултати в бенчмарка AnTuTu

Mediatek е на път да провокира неспокойствие в света на мобилните процесори с идното стартиране на последната си иновация – Dimensity 9300. Тази мощна „ система върху чип “ (SoC) се появи в базата данни на AnTuTu, като реализира рекордни стойности, които накараха софтуерните запалянковци да се развълнуват. Dimensity 9300 съумя да реализира удивителен резултат от над 2 милиона точки в известната платформа за бенчмаркове, като счупи предходните върхове и сложи нов стандарт в промишлеността.

Една от най-интригуващите характерности на Dimensity 9300 е неговата неповторима 8-ядрена настройка. Този процесор се състои от 4 Cortex-X4 ядра и 4 Cortex-A720 ядра, подредени в композиция 1+3+4. Забележително е, че липсват „ дребните “ единици Cortex-A520, които са постоянно срещани в някои други процесори на MediaTek.

Също по този начин бенчмарк пробата сподели изключителните благоприятни условия на Dimensity 9300, само че към момента има някои загадки към устройството, употребявано за тази оценка на продуктивността. Номерът на модела не дава никакви забележими сведения, което води до догатки, че може да става въпрос за профилиран първообраз за тестване. Това, което знаем, е, че то е било оборудвано със великодушните 16 GB RAM памет, плюс вградена памет от 512 GB, като устройството е работело и с най-новата операционна система Android 14.

Това, което в действителност отличава Dimensity 9300 обаче е изключителната му продуктивност. За първи път мобилно устройство минава прага от 2 000 000 точки в AnTuTu.

Това затвърждава статута му на предстоящ първенец. В съпоставяне със Snapdragon 8 Gen 2 на Qualcomm, Dimensity 9300 се показва чудесно, превъзхождайки го във всеки аспект. Той може да се похвали със удивително усъвършенстване от 65% при CPU, а откъм GPU – с 55%, а и комбинацията от LPDDR5X RAM и UFS 4.0 памет реализира забележителното 33% нарастване на скоростта. Освен това потребителското преживяване (UX) е с над 50% по-високо, което акцентира цялостното предимство на Dimensity 9300.

Въпреки че тези числа от бенчмарковете са в действителност впечатляващи, значимо е да се помни, че действителната продуктивност може да не покаже такава трагична разлика, в случай че не е съчетана с ефикасни решения за изстудяване. MediaTek към момента не е оповестила формалната дата на стартирането на Dimensity 9300 и кои смарт телефони ще бъдат първите, които ще разполагат с този изменящ играта процесор. Ентусиастите на мобилните технологии чакат с неспокойствие появяването на този революционен чип. Той дава обещание да предефинира бъдещето на мобилната продуктивност и потребителското преживяване.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР