Dell се готви да пусне 13-инчовия XPS 13 и 14-инчовия

...
Dell се готви да пусне 13-инчовия XPS 13 и 14-инчовия
Коментари Харесай

Dell подготвя ноутбуците XPS 13 и Inspiron 14 Plus, които са базирани на процесорите Snapdragon X Elite и X Plus

Dell се готви да пусне 13-инчовия XPS 13 и 14-инчовия ноутбук Inspiron 14 Plus, който е основан на 16-ядрения процесор Qualcomm Snapdragon X Elite и 10-ядрения чип Snapdragon X Plus. Това оповестява изданието Windows Report, което разгласява изображения, както и някои характерности на бъдещите нови артикули.

Според наличната информация, ноутбукът Inspiron 14 7441 Plus ще предлага 16-ядрения процесор Qualcomm Snapdragon X Elite.

Ноутбукът ще получи и 16 GB RAM и съгласно оповестените изображения ще работи с операционната система Windows 11 24H2, която се чака да излезе през втората половина на тази година. Предстоящата актуализация на операционната система ще предложи доста разнообразни нови AI функционалности, в това число и AI Explorer, който ще записва всички потребителски действия, в това число и работата в приложенията, имейла, документите, срещите, гледането на филми и доста други. Това ще ви разреши бързо да намерите нужната информация, като употребявате поръчки на натурален език.

Windows Report отбелязва, че новите преносими компютри Dell Inspiron 14 Plus ще бъдат по-тънки и по-леки от своите прародители. Те ще получат два врата USB Type-C, един USB Type-A, както и читател на SD карти памет.

Новият XPS 13 9345 от своя страна ще заимства дизайна от предходния модел XPS 13 9340, предлагайки процесорите Intel Core Ultra 100.

Отбелязва се, че XPS 13 9345 ще се предлага както с 16-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon X Elite, по този начин и с 10-ядрен Snapdragon X Plus. Като налични варианти за избор на екран, новият артикул ще предлага OLED-дисплей с резолюция 2.8K. Освен това ноутбукът ще поддържа Wi-Fi 7.

И двата преносимия компютър също ще разполагат с клавиатури, които имат специфичен клавиш за пускане на AI асистента Copilot, включен в Windows 11.

Все още няма информация по кое време тези ноутбуци ще бъдат публично показани. Предполага се обаче, че новите компютри ще бъдат пуснати в продажба това лято.

Препоръчваме още да прочетете и публикацията ни, представяща зашеметяващите резултати  в тестванията на процесора Snapdragon X Elite над чипа Core Ultra 7 155H, когато става дума за ИИ продуктивност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР