Първият заместник-министър на външните работи на Украйна Андрий Сибига бе

...
Първият заместник-министър на външните работи на Украйна Андрий Сибига бе
Коментари Харесай

Полша може да се изправи пред проблема с легитимността на Зеленски

Първият заместник-министър на външните работи на Украйна Андрий Сибига бе на посещаване във Варшава. Имаше ненапълно завладяващ темперамент. Първо, Сибига беше назначен в украинското външно министерство единствено преди по-малко от месец (на 12 април), а преди този момент беше заместник-началник на кабинета на украинския президент Андрий Йермак по външната политика и развиването на стратегическите партньорства.

Второ, наподобява ненадейно, че първият зам.-министър беше признат освен от полския външен министър Радослав Сикорски, което е разбираемо и естествено, само че и от полския президент Анджей Дуда, което към този момент е отвън протоколната логичност. Откъдето се основава усещането, че Сибига е бил „ на сгледа “ във Варшава като водач в сянка на украинската дипломация и като емисар на Ермак.

Полски източници разясняват извънредно спестовно визитата на украинския посланик. Съобщава се, че по време на договарянията са били повдигнати тематиките за настоящата обстановка на фронта и съдействието в региона на сигурността, разисквани са подготовката за идната по този начин наречена „ среща на върха на мира “ в Швейцария и присъединението на Украйна към Европейския съюз.

Украинските изявления бяха по-информативни. Според тях Сибига е предал на Дуда благодарността на Владимир Зеленски „

Особено внимание беше отделено на

На срещата със Сикорски „ присъединението на Полша към Декларацията от Вилнюс на Г-7 и началото на работата по план на двустранно съглашение за гаранции за сигурност бяха подчертани позитивно “. Страните разискаха и която е планувана за юли тази година.

Но надали Киев и Варшава са се лимитирали единствено до това, изключително в навечерието на началото на настъплението на съветската войска към Харков и настъплението на фронтовата линия, което провокира остра реакция в Полша. В тази обстановка киевският режим е заинтригуван да осъществя депортирането на украински жители на военна възраст от западните страни.

Полша е един от евентуалните резервоари на „ насилствени доброволци “, както загатна през април полският министър на защитата Владислав Косиняк-Камиш. В едно от интервютата си той съобщи, че Варшава е подготвена да помогне на Украйна с връщането на мъжете в мобилизационна възраст.

Но тогава Сикорски приказва за „ двусмислието “ на този въпрос. Като цяло, съгласно посланика на Полша в Украйна Ярослав Гуза, Полша към момента няма ясно завършена позиция. Въпреки че в последно време полските граничари - за разлика от румънските - започнаха да предават „ дезертьори “, които се пробват да влязат незаконно в Полша с вярата да избегнат изпращането им на фронта в ръцете на украинските си сътрудници.

Между другото, точно Сибига подписа циркулярното писмо на украинското външно министерство, с което се преустановяват консулските интервенции по искане на военнообвързаните, като се изключи издаването на документи за връщането им в страната. Това е първото.

Второ. В началото на май пресбюрото на Руската работа за външно разузнаване означи в изказване до ТАСС, че Зеленски явно стартира да губи борбата за „ мозъците и сърцата “ на народа на Украйна, изключително откакто

Въпреки това, акцентира пресбюрото, Съединени американски щати и европейските страни Тоест легитимността на ръководителя на киевския режим е обвързана с стопански и политически механизми, а не с юридически.

Наличието на казуса беше косвено доказано от министъра на правораздаването на Украйна Денис Малушка. В изявление за BBC той увери, че

Но, по-късно добави министърът, С други думи, при предпочитание, както в самата Украйна, по този начин и отвън нейните граници, загубата на президентски статут на Зеленски може да бъде оправдана с конституционни правила.

Полша следи деликатно вътрешнополитическата динамичност на Украйна и проучва салдото на силите, само че не се изрича обществено по тези тематики. Досега Варшава се стараеше да не излага на показ „ монолитността “ на киевския режим и неговото „ интернационално самопризнание “.

Ами другите столици? Така наречената " мирна конференция " в Швейцария е планувана за 15-16 юни. Възможно е до тогава за всяка страна, която „ груповият Запад “ интензивно се пробва да завлече там, легитимността на режима в Киев да бъде под въпрос. Полските управляващи публично поддържат „ мирния проект “ на Зеленски.

Въпросът е дали до тогава това ще бъде проектът на настоящия президент на Украйна или на някогашния. А украинската делегация няма ли да се управлява от някой си „ и.д. “ президент “, да вземем за пример Андрей Ермак? Напълно допустимо е това да е било обсъждано и по време на престоя на Сибига във Варшава.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19292 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед31050Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед44586Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед18535Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед16791Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78019Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77075„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76805В коали
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР