Докато технологичните компании за изкуствен интелект търсят източници на данни,

...
Докато технологичните компании за изкуствен интелект търсят източници на данни,
Коментари Харесай

Meta използва съдържанието от Instagram и Facebook, за да обучава AI

Докато софтуерните компании за изкуствен интелект търсят източници на данни, с цел да обучат своите AI модели, Meta наподобява има огромно преимущество пред тях, защото може да употребява наличието на Instagram и Фейсбук за тази цел. Това беше оповестено от продуктовия шеф на Meta Крис Кокс на Bloomberg Tech Summit тази седмица.

Крис Кокс разясни, че Meta употребява обществено наличните фотоси и текст от Instagram и Фейсбук, с цел да образова своя AI генератор на текстови поръчки за изображения. „ Ние не образоваме на персонални данни и не образоваме на данните, които хората споделят с приятелите си, ние образоваме на обществените данни “ — споделя той.

Крис Кокс означи, че Meta AI създава изображения с „ в действителност необикновено качество “, защото Instagram е цялостен със фотоси на „ изкуство, мода, просвета и просто изображения на хора и нас “. За да сътвори изображение благодарение на Meta AI, потребителят просто би трябвало да напише поръчка, започваща с думата „ нарисувай “ и както е указано на уеб страницата, системата ще генерира четири изображения.

За да получат данните, употребявани за образование на AI, фирмите сплотяват сили с други компании. Например, OpenAI се съгласи да си партнира с няколко медии, с цел да лицензира тяхното наличие за създаване на своите AI модели. Междувременно, Meta обмисляше да придобие издателя Simon & Schuster, с цел да получи повече данни за образование на своите AI модели, заяви изданието The New York Times предишния месец.

В допълнение към необработените набори от данни, фирмите употребяват и по този начин наречените „ цикли за противоположна връзка “, което е развой на потребление на резултатите от AI-системата и съответните дейности на крайния консуматор за преобучаване и възстановяване на моделите.

Главният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг по-рано сподели, че цикълът за противоположна връзка ще бъде „ по-ценен “ от всяко „ авансово наличие “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР