Едно от нововъденията на тазгодишния Уимбълдън е надпреварата за юноши

...
Едно от нововъденията на тазгодишния Уимбълдън е надпреварата за юноши
Коментари Харесай

Ще има българин в 1/2-финалите на Уимбъдън: 13-годишният Иванов записа нов успех!

Едно от нововъденията на тазгодишния Уимбълдън е конкуренцията за юноши и девойки до 14 години. Именно там се изявява Иван Иванов, който е последният български участник в Лондон и даже е лидер в главната скица. Нашият съотечественик изцяло си е заслужил тази привилегия, защото сега е номер едно в ранглистата на Европа за своята възрастова група и през вчерашния ден откри победоносно акцията си на " свещената трева ", надигравайки локалния представител Марк Сийбън.

Днес пък Иван трябваше да премери сили с Данте Пагани, който също реализира триумф в откриващия си дуел от конкуренцията и двете момчетата изиграха доста оспорван дуел, само че в последна сметка успеха отиде в актива на родния ни представител - 4:6 6:3 10:8. По този метод Иванов си подсигурява място в полуфиналите на шампионата, а по-късно през днешния ден ще излезе в финален мач от групата против тунизиеца Али Мисум, като възможна победа ще му подсигури спечелването на неговия поток.

Срещата не стартира добре за нашето момче, защото позволи пробив още в третия гейм. Оттам насетне българинът печелеше доста по-лесно своите подавания и постоянно притискаше противника си от ретур, но Пагани прибягваше до излизания към мрежата във значимите моменти и се справяше чудесно в тази зона от корта, което му оказа помощ да завоюва откриващия сет.

Аржентинецът продъжли да играе на високо равнище и осъществя брейк при започване на втората част, единствено че последователно Иванов повиши своето ниво и използваше ловко своя слайс, който минаваше доста ниско над мрежата и изкарваше неговия противник от удобната му зона. Това провокира съществено количество неточности от ракетата на непоставения играч и идващите четири гейма бяха извоювани от лидера в схемата, а по този начин се стигна до паритет в общия резултат.

Решителният сет се изигра под формата на супер тайбрек до 10 точки и силите бяха доста изравнени. Първата промяна на полетата пристигна при 3:3. Последва мощна серия от страна на Иванов, която му разреши да се откъсне напред с 6:4, само че южноамериканецът не се съобщи и обърна нещата до 8:6 в своя изгода. Тогава Иван реализира някои от най-хубавите си отигравания в хода на конфликта, като блесна с великолепен минаващ удар от форхенд и незабавно по-късно се регистрира с елегантен лоб. Наред беше дълго разигравание, където още веднъж 13-годишната ни вяра се оказа по-издръжлив, а мачболът незабавно беше осъществен с хладнокръвен форхенд по диагонала.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР