Арина Сабаленка се класира за своя втори 1/4-финал в Рим

...
Арина Сабаленка се класира за своя втори 1/4-финал в Рим
Коментари Харесай

Мачът на турнира: Сабаленка отрази 3 мачбола и изхвърли 2-кратната шампионка Свитолина в Рим

Арина Сабаленка се класира за своя втори 1/4-финал в Рим и общо 19-ти на равнище WTA 1000. Свеетовната номер две трябваше да отрази три мачбола, с цел да пречупи съпротивата на двукратната шампионка в шампионата - Елина Свитолина. Схватката сред двете топ тенисистки продължи 2 часа и 22 минути, а в последна сметка Сабаленка сподели по-здрави нерви в решителния сет и се наложи с крайното 4:6 6:1 7:6(5). Така Сабаленка си подпечата място във финалната осмица на конкуренцията в италианската столица, а в идващия кръг я чака среща с шампионката на Ролан Гарос от 2017-та година - Йелена Остапенко.

Още през цялото време стана ясно, че шампионката от Аустрелиън Оупън ще има съществени проблеми през днешния ден, като Свитолина не съумя да пробие, само че отмъкна още идващото подаване на латвийката. Изведнъж последва извънредно сериозна серия от 8 следващи точки в интерес на беларуската тенисистка и тя изравни за 3:3, единствено че ветеранката още веднъж си върна преимуществото в резултата и доста скоро по-късно затвори откриващия сет в своя изгода.

Втората част се трансформира в същинска наказателна акция на беларуската тенисистка, чиито удари непроменяемо пронизваха страничните линии, а 2-кратната шампионка просто нямаше какво да стори против силовата игра на своята съперничка и доста скоро геймовете станаха 4:0 в интерес на по-високоранкираната тенисистка, която даже съумя да осъществя трети следващ пробив и по този начин да вкара мача в съдбоносен сет.

Там ранното преимущество беше за Свитолина, която се откъсна напред с 2:0, само че 5 от идващите 6 гейма приключиха с триумф за втората сложена и тя получи опция да затвори мача на личен сервис, водейки с 5:4. Украинката обаче не се отхвърли и откри сили да обърне нещата до 6:5 в своя изгода и даже имаше 2 мачбола в 12-ия гейм, единствено че беларуската състезателка устоя на натиска и вкара конфликта във заключителен тайбрек.

Там Сабаленка се снабди с мини пробив още в самото начало, до момента в който Свитолина за следващ път се опита да реализира невъобразим поврат и имаше трета точка за спечелването на мача при 7:6 в нейна изгода. Шампионката от Аустрелиън Оупън обаче не трепна и съумя да доближи до успеха, откакто взе идващите 3 разигравания и по този начин пречупи съпротивата на една от най-успешните тенисистки в италианската столица.

Aryna Sabalenka saves THREE match points and beats two time champ Elina Svitolina 4-6, 6-1, 7-6(7) to reach the QFs in Rome for the 2nd time.

19th WTA 1000 QF of her career.

Incredible match.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР