Алехандро Табийо продължава да впечатлява света на тениса с невероятния

...
Алехандро Табийо продължава да впечатлява света на тениса с невероятния
Коментари Харесай

Нов подвиг: Табийо затвърди триумфа си над Джокович с успех над сребърния олимпийски медалист

Алехандро Табийо продължава да впечатлява света на тениса с невероятния напредък, който показва през последните няколко месеца. Миналата година, по това време, чилиецът се подвизаваше най-вече по Чалънджър шампионати, до момента в който тази седмица, в Рим, той се радва на най-хубавия си тенис в миналото и още идната седмица справедливо ще направи своя дебют в топ 30. След като преди два дни пречупи самия Новак Джокович, губийки едвам пет гейма в хода на дуела, то през днешния ден Табийо се оправи с още един топ 20 представител в лицето на Карен Хачанов и с резултат 7:6(5) 6:4 се класира за дебютния си Мастърс 1/4-финал, в който даже изрично ще бъде любимец, защото ще премери сили с един всред квалификанта Тиаго Монтейро и китаец Жижен Жанг.

Първият сет бе извънредно натоварен и за двамата тенисисти, които демонстрираха доста нападателна игра от главната линия, като мъчно може да се дефинира кой бе водещата фигура в този миг. Първият осъществен късмет пробив пристигна в петия гейм, откакто Хачанов преди този момент беше отразчил 4 брейкбола и на собствен ред се оправи още с първия си късмет. Веднага по-късно обаче чилиецът отвърна с рибрейк на нула, а в идващите няколко минути конспирация в геймовете липсваше, като разиграванията ставаха все по-кратки и разумно се стигна до тайбрек. Там Табийо изоставаше с мини пробив при 4:5, но завоюва идващите 3 разигравания и поведе в обособените сетове.

Южноамериканецът изглеждаше още по-уверен на корта в идната част и това си пролича в третия гейм, когато осъществя брейк против олимпийския сребърен медалист от Токио и изглеждаше на косъм от успеха, само че руснакът се възползва от известния последвал спад в неговите дейности и съумя да изравни резултата в геймовете.

Макар и в идващите няколко минути Табийо да бе възвърнал равнището си на игра, то Хачанов действаше задоволително устойчиво, с цел да не отстъпи на съперника си. Така още веднъж се стигна до тайбрек, който бе същински трилър за двамата тенисисти.

Дългият гейм стартира равностойно, но след 4:4 чилиецът сподели за какво е по-добрият състезател в този ден, поемайки контрола над събитията на корта. Това му разреши да сервира за мача при 6:4, но тъкмо тогава някогашният номер 8 сподели воля и без да наподобява подготвен да отстъпи на съперника си, избави цели пет мачбола по-късно. Въпреки това, при 11:10 Табило сподели задоволително здрави нерви, с цел да запише още една елитна победа и по този начин да се класира за първия си Мастърс четвъртфинал в миналото!

ON A ROLL
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР