Ига Швьонтек на втори пореден турнир не остави шансове на

...
Ига Швьонтек на втори пореден турнир не остави шансове на
Коментари Харесай

Наказателна акция: Швьонтек отпусна само 4 гейма на финалистка от Шлема и е на 1/2-финал в Рим

Ига Швьонтек на втори следващ шампионат не остави шансове на Мадисън Кийс и по този начин се класира за 1/2-финалите на WTA 1000 конкуренцията в Рим, а любопитното е, че го стори с безусловно същия резултат, както в Мадрид - 6:1 6:3. Бившиата финалистка на US Open имаше единствено 3 победи през сезона до началото на надпреварата в испанската столица, само че там доближи до 1/2-финалите, а тази седмица още веднъж не беше надалеч от място във финалната четворка в конкуренция от този сан, единствено че 2-кратната шампионка сподели, че е с съсловия над амеирканката в играта на клей и се нуждаеше от единствено час и 16 минути, с цел да си подсигурява спор за място във финала с една всред Кинуен Жанг и Коко Гоф, които ще премерят сили на централния корт във вечерната сесия.

Швьонтек проби още в първия гейм на срещата, след което навакса пасив от 15:40 и затвърди взетото си преимущество. Някогашната номер 7 привидно стоеше все по-добре на корта и взе идващото си подаване на нула, демонстрирайки по-добър от тенис от полякинята в този къс откъслек от 10-ина минути. Впоследствие обаче фаворитката влезе в невероятна серия и загуби единствено пет точки в идващите 5 гейма, с цел да затвори сета в своя изгода.

Кийс и този път сподели позитивни знаци в играта си за началото на втората част, застрашавайки сервиса си на топ поставената, само че още веднъж не се възползва от възможностите си. 16-ата в света за повторно завоюва свое подаване на нула, единствено че това беше началото на края за нея, защото 4-кратната " мейджър " носителка проби за преднина от 3:1 и оттова насетне с лекост докара конфликта до сполучлива за себе си развръзка, увеличавайки преднината си до 4:1 в директните си конфликти с тогавашната членка на топ 10.

4 matches.
0 sets lost.
1 semifinal LOCKED
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР