Яник Синер по всяка вероятност ще пропусне Ролан Гарос. Това

...
Яник Синер по всяка вероятност ще пропусне Ролан Гарос. Това
Коментари Харесай

Най-лошото е на път да се случи: Яник Синер почти сигурно няма да играе на Ролан Гарос

Яник Синер по всяка възможност ще пропусне Ролан Гарос. Това оповестяват италианските медии, съгласно които италианецът въобще не е подновявал тренировки на корта, откогато се отхвърли преди 1/4-финалния си конфликт с Феликс Оже-Алиасим на Мастърса в Мадрид. Въпросната контузия в дясното бедро привидно не беше сериозна и първенецът от Аустрелиън Оупън по-скоро тогава се отдръпна превантивно от шампионата, само че обстановката се оказа по-сериозна от предстоящото и италианецът сигнализира, че не бе било рационално да играе в сходен шампионат, където мачовете са 3 от 5 сета, в случай че не е изцяло възобновен и конкурентноспособен, тъй като единствено би влошил нещата.

Световният номер 2 през последните няколко дни е направил няколко съвещания с разнообразни експерти, а всеки един от тях е безапелационен, че 22-годишният тенисист няма да бъде подготвен в точния момент за конкуренцията в Париж, която ще започва на 26 май и едва ли някой от тях ще му даде своето разрешение да рискува здравето си. Синер няма да подвига ракетата си през идващите няколко дни, а финалното решение ще бъде взето към края на седмицата, когато излязат резултати от последните проби.

Всичко това значи, че южнотиролецът може да се наложи да изчака за изкачването за пръв път в своята кариера на върха в международната класация, което изглеждаше на процедура обезпечено. Синер по проект трябваше да се възкачи на първото място в класацията след Ролан Гарос, само че в този момент ще му се наложи да стиска палци за отпадане на Новак Джокович пред финала на конкуренцията, в случай че фактически събитията се стекат по подобен метод, че международният номер 2 изгуби опция да се състезава в Париж.

Reports in Italy that Jannik Sinner is very likely to miss Roland Garros.

He will still end the tournament as the new #1 if Novak Djokovic doesn`t reach another final...
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР