Григор Димитров изглежда е успял своевременно да се справи с

...
Григор Димитров изглежда е успял своевременно да се справи с
Коментари Харесай

Край на участието в Рим: Григор имаше мигове на тенис гениалност, но силите го напуснаха срещу Фриц

Григор Димитров наподобява е съумял навреме да се оправи с контузията си в региона на глезена, само че излезе с ръкав на лявата китка, с която очевидно се е предпазил при рухването си оня ден в първи гейм на мача си Теренс Атман. Днес международният номер 10 се бори с всички сили, само че като че ли към момента не беше изцяло подготвен, с цел да надвие тенисист от калибъра на Тейлър Фриц - 2:6 7:6(11) 1:6 за 2 часа и 43 минути. Така 11-ият подложен се класира за 1/4-финалната фаза, където ще премери сили с един узмежду Александър Зверев и Нуно Борхес, а първата ни ракета ще има една седмица разполагаем, през която да се приготви по най-благоприятен метод за идния Ролан Гарос.

Срещата стартира с замяна на бързи сервис геймове, след което двойните неточности започнаха да троят съществено играт на българина и неговата трета такава докара до два брейкбола в интерес на американеца. Григор се оправи с първа печеливша композиция при първия си късмет, само че впоследтвие беше притиснат от международния номер 13 и се стигна до пробив. 

Впоследствие Димитров сподели магията на своето допиране и на два пъти остави на място противника си с печеливши къси топки, единствено че позволи леки неточности от комфортни позиции в разиграванията, когато можеше да реализира рибрейк и геймовете станаха 3:1 в интерес на някогашния номер 5. Двойните неточности продължиха да изобилстват в играта на българина, само че позитивното беше, че той се движеше доста решително по корта и към този момент печелеше голяма част от дългите замени, което му разреши да понижи изоставането си до 2:3.

Последва 14-минутен маратонски гейм, в който родният ни представител твореше магия след магия от своя противоположен удар, но бъркаше най-лесните вероятни удари на своите брейкболи, като Фриц избави общо пет точки за пробив и наподобява това прекърши съпротивителните сили на някогашния 1/2-финалист, тъй като той не взе нито гейм повече до края на откриващия сет.

Втората част започва мъчно за някогашния номер три, единствено че той се мобилзиира по най-бързия метод и влезе в серия от 6 следващи извоювани точки, с цел да измъкне подаването си от 15:40. Напрежението бързо се придвижи в полето на американеца, чийто първи сервис обаче още веднъж го избави и нашата първа ракета трябваше да преглътне следващите пропуснати точки за пробив.

Димитров продължи да упорства и в четвъртия гейм още веднъж имаше късмет да отмъкне началния удар на противника си, само че пропусна смач на празен корта и по този начин към този момент Фриц беше отразил 9 брейкбола от началото на дуела. Наред бяха спокойни минути за сервиращите, а нашият съотечественик към този момент вкарваше над 70 % от първите си подавания в корта изглеждаше доста стабилен от линията за начален удар.

Стигна се до 4:4, когато Григор изуми публиката на централния корт, изпълнявайки 3 поредни сполучливи къси топки и поведе с 5:4. Подемът в играта на Димитров продължи и той доближи до сетбол в десетия гейм, изпълявайки фамозно бекхенд стоп воле. 11-ият подложен обаче го обезврежда с печеливш форхенд и възвърна паритета в резултата.

Ситуацията на корта се обърна и скоро самият българин трябваше да избавя сервиса си, само че го направи с прелестен бекхенд уинър по диагонала и по-късно затвори гейм с мощен начален удар. Мъките на Фриж от сервис линията продължиха с цялостни мощ и той а повторно трябваше да спася сетбол, но още веднъж не трепна и вкара сета в тайбрек.

Там родният ни представител пласира два следващи неспасяеми форхенди, с цел да се откъсне напред с мини пробив, единствено че някогашният първенец в Индиън Уелс навакса пасива си мигновено. Все отново промяната на полетата пристигна при 4:2 в интерес на осмия подложен, който пласира съвършения лоб и приключи със стоп воле в опразненото съперниково поле. Българинът поддържаше задатъка си до 6:3 в своя изгода, само че Фриц продължаваше да се бори и избави първите два сетбола със смела игра, а третата опция беше пропиляна след първата двойна неточност на Григор в сета.

Играта продължи точка за точка, като на Димитров даже му се наложи да избавя мачбол, а той на собствен ред пропусна общо 8 сетбола, само че най-после затвори частта при деветия си късмет и го отпазнува с мощен плач, който огласи централния корт в Рим и значеше, че ще следим трети съдбоносен сет - 14:12.

В него родният ни представител влезе в обувките на америкенца и отрази сполучливо 4 брейкбола, единствено че в последна сметка голям брой му непредизвикани неточности натежаха и международният номер 13 проби. По-нискоранкираният тенисист минаваше с лекост през подаванията си, до момента в който силите несъмнено напуснаха българина, който очевидно беше хвърлил безусловно всичко в предходния сет и той инкасира нов пробив, допускайки три следващи двойни неточности, а доста скоро дуелът беше в историята.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР