Висши пратеници от САЩ и Китай се събраха на разговори

...
Висши пратеници от САЩ и Китай се събраха на разговори
Коментари Харесай

Китай и САЩ обсъждат изкуствения интелект в Женева

Висши пратеници от Съединени американски щати и Китай се събраха на диалози при закрити врата в Женева на 14 май, с цел да изложат своите национални подходи към обещаващите, само че и рискови технологии с изкуствен интелект, съобщи АП.

Преговорите, които президентите Джо Байдън и Си Дзинпин се съгласиха да стартират през предходната 2023 година, имат за цел да отворят двустранен разговор сред двете най-големи стопански системи в света, които са в неприятни връзки, по отношение на бързо разрастваща се технология, която към този момент се отрази на търговията, метода на живот, културата, политиката, националната сигурност и защита и доста други.

Американски софтуерни специалисти споделят, че среща - водена от високопоставени чиновници на Белия дом и Държавния департамент - би могла да предложи взор към мисленето на Пекин за ИИ на фона на сдържания китайски метод към технологията.
 TikTok ще отбелязва изображения и видео, генерирани от изкуствен интелект
TikTok ще отбелязва изображения и видео, генерирани от изкуствен интелект

В опит да се оправи с напорът от дезинформация по време на изборите в Съединени американски щати тази година

Според Джейсън Гласбърг , съосновател на Casaba Security, компания, която се занимава с компютърната сигурност, основана във Редмънд, Вашигтон, специалист по новите и зараждащи закани, подбудени от ИИ, срещата е по-скоро опознавателна и евентуално няма да докара до съответни резултати, само че ще накара двете страни да приказват.

В гланц Гласбърг споделя, че всички страни са изложени на риск и най-важно сега е и Съединени американски щати, и Китай да осъзнаят, че всяка от тях може да загуби доста, в случай че ИИ стартира да се употребява като оръжие или за злоупотреби. Особено рискова област са дълбоките имитации, изключително когато се употребяват в акции за дезинформация.

По-късно през май основаният в Женева Международен съюз по телекомуникации - организация на Организация на обединените нации, която е ръководена от американката Дорийн Бодган - Мартин , преди този момент ръководена от китайския Хоулин Джао - ще бъде хазаин на годишната си конференция " AI for Good " в Женева.
 Фалшиви видеа на помощници на Моди провокират спор, до момента в който текат изборите в Индия
Фалшиви видеа на помощници на Моди провокират спор, до момента в който текат изборите в Индия

Това провокира ареста на шестима членове от Конгресната партия, която е противник на премиера

Срещата е първата в границите на междуправителствен разговор по отношение на ИИ, контрактуван по време на многостранна среща сред Си и Байдън в Сан Франциско преди шест месеца.

Правителството на Съединени американски щати се опита да сложи някои " защитни огради " към технологията, като в това време предизвиква нейния напредък, търсейки допустима изгода за икономическото произвеждане и работните места.

Западните специалисти допускат, че Китай частично е държал под похлупак приложенията на ИИ заради неговите действителни или евентуални приложения за военни и наблюдателни действия.  Американските чиновници предложиха да изложат способи за намаляване на вероятните опасности от технологията посредством основаване на доброволни задължения, които ще са доброволни, с водещите компании в бранша и условия за проби за сигурност на AI артикули.
 Toyota и INSAIT подписват партньорство в областта на роботиката и изкуствения разсъдък
Toyota и INSAIT подписват партньорство в областта на роботиката и изкуствения разсъдък

Очаква се взаимната разработка на нов робот с AI софтуер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР