Американският посланик Ерик Рубин също подчерта, че енергийната сигурност е

...
Американският посланик Ерик Рубин също подчерта, че енергийната сигурност е
Коментари Харесай

САЩ ни размаха пръст: България да внимава с доставките на газ от Русия

Американският дипломат Ерик Рубин също акцентира, че енергийната сигурност е част от националната сигурност. По думите му 13 европейски страни не престават да разчитат на доставките на газ от Русия, България е една от тях. Съединени американски щати не желаят европейските им сътрудници да са обект на икономическа и енергийна насила от страна на Русия, акцентира той на конференция.

Щатите поддържат енергийната ни самостоятелност. Двете американски централи играели основна роля в енергийната ни самостоятелност, съобщи още посланикът на Съединени американски щати у нас на конференция за енергийната сигурност в района..

Междувременно енергийният министър Теменужка Петкова сподели, че енергийната сигурност е директно обвързвана с националната сигурност. Тя се разгласи за ограждане на енергийната инфраструктура в района, както и за диверсификация на доставките.

Ключов план за района е връзката с Гърция. Този план е топ 7 предпочитан план за Европейски Съюз. Министър Петкова е удовлетворена, че планът за газовия хъб "Балкан " се употребява с доверието на Брюксел.

Българското държавно управление работи целеустремено за пазарното развиване на този пазар, похвали се още тя.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР