Главнокомандващият украинската армия генерал Валерий Залужни заяви пред британското издание

...
Главнокомандващият украинската армия генерал Валерий Залужни заяви пред британското издание
Коментари Харесай

Украйна обвини Русия, че готви сухопътна операция през януари

Главнокомандващият украинската войска военачалник Валерий Залужни съобщи пред английското издание „ Икономист “, че се чака нова съветска офанзива против Киев в първите месеци на 2023 година. По думите му Русия приготвя 200 000 нови бойци, които да прати в Украйна.

Базираният в Съединените щати Институт за проучване на войната оповестява, че Русия ускорява военното наличие в Беларус през последните седмици, само че няма индикации, че самите беларуски сили се готвят за инвазия.

Във Вашингтон Пентагонът разгласи, че уголемява обсега на подготвителните задачи за украинската войска. В Германия ще бъдат обучавани до 500 души месечно.

Същевременно двама души, един от които чиновник на Червения кръст, бяха убити при съветски обстрел против южния украински град Херсон. Заради офанзивата изцяло е прекратено електричеството. Украйна упрекна Русия, че възнамерява огромна сухопътна интервенция при започване на новата година.

Въпреки унизителното евакуиране на съветските сили от Херсон през ноември градът остава в обсега на съветските оръжия. След поредна офанзива Херсон е напълно без ток, заяви губернаторът на региона Ярослав Янушевич.

Миряна Сполярич – началник на Международния комитет на Червения кръст, заяви, че един от чиновниците на филантропичната организация в Украйна е погубен при съветските набези.

Назначените от Москва управляващи в окупирания град Донецк оповестиха, че са били подложени на един от най-масираните обстрели през последните години от украинската войска. Убит е един човек.

Върховният комисар по правата на индивида към Организация на обединените нации Фолкер Тюрк съобщи, че има доказателства, че съветската войска е екзекутирала 441 цивилни в интервала от началото на войната в Украйна на 24 февруари до 6 април.

Продължават тежките сражения и в региона на град Бахмут на изток.

 
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР