Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново заплаши Гърция с използване

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново заплаши Гърция с използване
Коментари Харесай

Ердоган заплаши Гърция с война

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган още веднъж заплаши Гърция с потребление на военна мощ, предадоха турските медии.

Ердоган, който през вчерашния ден приказва на събитие пред турски младежи в черноморския град Самсун, съобщи, че тестванията на турската балистична ракета " Тайфун " са изплашили Гърция. Той добави, че " ракетата може да удари и Атина ", написа проправителственият в. " Сабах ".

Ако не сте спокойни, в случай че пробвате да купувате неща от Съединени американски щати и други места, с цел да въоръжавате островите, се постанова страна като Турция да направи нещо, сподели Ердоган.

Турция тества ракетата " Тайфун " над Черно море през октомври. Ракетата е създадена от турската компания " Рокетсан ". " Тайфун " е поразила цел на разстояние 561 км за 458 секунди.

Гръцкият външен министър Никос Дендиас през днешния ден осъди и окачестви като неприемливи заканите на Турция, осведомят международните организации.

Това е недопустимо изказване от страна на страна съдружник, член на НАТО. Начин на мислене като на Северна Корея не може и не би трябвало да има място в Северноатлантическия алианс, сподели Дендиас пред публицисти.

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу още веднъж предизвести през днешния ден, че Турция ще предприеме дейности по отношение на Гърция, в случай че тя продължи да въоръжава егейските си острови, които по силата на интернационалните контракти би трябвало да останат демилитаризирани.

Турция и Гърция неведнъж са се оказвали на ръба на боен спор поради статута на противоречивите острови, границите на териториалните води и въздушното пространство в Егейско море.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР