САЩ се готвят да изпратят на Украйна нов пакет с

...
САЩ се готвят да изпратят на Украйна нов пакет с
Коментари Харесай

САЩ с още $275 млн. военна помощ за Украйна

САЩ се готвят да изпратят на Украйна нов пакет с военна помощ на стойност 275 млн. $, предлагащ нови благоприятни условия за поразяване на дронове и подсилване на противовъздушната защита. Това гласи документ, представен от  " Ройтерс "  и  " Асошиейтед прес ".

Пакетът може да бъде разгласен още в петък. Подробностите за включеното съоръжение за битка с дронове и за Противовъздушна отбрана обаче не могат да бъдат избрани. Очаква се Пентагонът да добави и ракети за HIMARS, създадени от Lockheed Martin, 155-милиметрови муниции, военни коли Humvee и генератори.

Съдържанието и размерът на пакетите с помощи могат да се трансформират до подписването им от президента, прецизират от " Ройтерс ". Тези 275 млн. $ ще бъдат покрити от президентските пълномощия, които разрешават на Съединени американски щати бързо да трансферират отбранителни артикули и услуги от запасите без утвърждението на Конгреса, когато това е в отговор на изключителна обстановка.

За да се опълчват на многобройните съветски атаки в Украйна, Съединени американски щати изпратиха на Киев усъвършенствани противовъздушни системи NASAMS, които работят на фронта от няколко седмици. По-рано Вашингтон разгласи, че изпраща и ракети-прехващачи HAWK и четири системи за противовъздушна защита с дребен обхват на деяние Avenger, които употребяват ракети Stinger. Съюзниците на Съединени американски щати също изпращат системи за противовъздушна защита на Киев.

След съветското навлизане в Украйна на 24 февруари, което Москва назовава " специфична военна интервенция ", Съединени американски щати са изпратили на Киев помощ за защита на стойност към 19,1 милиарда $.

В четвъртък американските законодатели гласоподаваха да дават на Украйна най-малко 800 млн. $ спомагателна помощ през идната година.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР