Както един инцидент, така и целенасочените действие, така и провокациите

...
Както един инцидент, така и целенасочените действие, така и провокациите
Коментари Харесай

Рискът войната да излезе от обичайните си рамки, се увеличава

„ Както един случай, по този начин и целенасочените деяние, по този начин и провокациите са стъпки, които водят към спор. Рискът войната да излезе от нормалните си рамки, се усилва. ”.

Това съобщи някогашният зам.-външен министър Любомир Кючуков пред NOVA NEWS. Повод за думите му е гърмежът на полската граница с Украйна, който умъртви двама души във вторник

На видеовръзка беше някогашният ни дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова. Според нея е допустимо украинските противовъздушни сили да са свалили ракетите и те да са паднали до границата с Полша. „ Напълно допустимо е да е злополучен случай ”, сподели тя.

„ Лесно е да се направи авансово изказване, а след това да се носят последствия. Русия не може и не трябва да бъде оставена настрана от това следствие. Ако НАТО може да допусне неточност в този момент, то е да остане пасивна организацията, а това не е по този начин. Има изключително съвещание ”, изясни Поптодорова.

„ Разследването ще е многонационално. Една крачка остава до чл.5. Ние може да имаме случай по доста аргументи, в това число особения състав, които работят в Украйна – там работят странни групировки - частни армии, предварително освободени пандизчии – хора, които не са били част от систематична струкурирана организация ”, изясни тя.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР