Европейската прокуратура съобщи, че е поискала имунитета на двама евродепутати,

...
Европейската прокуратура съобщи, че е поискала имунитета на двама евродепутати,
Коментари Харесай

Европейската прокуратура поиска имунитета на Ева Кайли

Европейската прокуратура заяви, че е поискала имунитета на двама евродепутати, един от които е упрекнатата в корупция в Белгия предходната седмица Ева Кайли, досегашен заместник-председател на Европейския парламент от групата на Социалистите и демократите.

Вторият евродепутат, чийто имунитет е пожелан от основния прокурор на Европейски Съюз, е на Мария Спираки (Европейска национална партия). В известието се отбелязва, че отчет за следствие, получен от Европейската работа за битка с измамите (OLAF), съдържа съмнение за машинация в ущърб на бюджета на Европейски Съюз, обвързвана с ръководството на парламентарните надбавки и възнагражденията на упълномощените парламентарни сътрудници.

Както Българска телеграфна агенция заяви, Кайли бе упрекната, че е била част от проведена незаконна група за корупция в интерес на Катар. Разследването бе подхванато от белгийското контраразузнаване и е обвързвано с още един настоящ и един някогашен евродепутат. Най-новите разкрития сочат, че в парцели, употребявани от обвинените, са открити над 1,5 милиона евро в брой, както и че съгласно самопризнанията на колегата на Кайли, помощник в Екологичен потенциал, казусът е обвързван и с опити на специфичните служби на Мароко да окажат въздействие с посредничеството на собствен представител в Полша.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР