Френският президент Еманюел Макрон осъди засилването на руските удари в

...
Френският президент Еманюел Макрон осъди засилването на руските удари в
Коментари Харесай

Увеличаването на руските удари по Украйна разгневи Макрон

Френският президент Еманюел Макрон осъди " усилването на съветските удари " в Украйна и офанзивата на Москва в североизточната Харковска област в телефонен диалог с украинския водач Володимир Зеленски, съобщи Агенция Франс Прес.

Макрон " уверено осъди усилването на съветските удари в Украйна, изключително по енергийната ѝ инфраструктура, както и провежданата атака ", оповестиха от канцеларията му в Елисейския замък.

Русия стартира изненадваща атака против Харковска област, чиято едноименна столица, вторият по величина град в Украйна, се намира покрай общата граница.

Руската войска съобщи, че е проникнала " надълбоко в украинската защита " и е превзела ново село в този североизточен район.

Макрон " удостовери решимостта на Франция да даде цялата нужна поддръжка, в дълготраен проект и дружно с всички свои сътрудници, с цел да победи нападателната война на Русия ".

Той в детайли разказа " доставките през идващите дни и седмици в поддръжка на украинските военни старания ", прибавиха от Елисейския замък, без да дават повече детайлности.

Накрая френският президент още веднъж акцентира " значимостта на олимпийското помирение, тъй че Русия да приключи сегашните си интервенции и да бъдат подхванати всички потребни дипломатически начинания за започване на договаряния, които зачитат интернационалното право и законните ползи на Украйна ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР