Актуализираните планове за управление на речните басейни за периода 2022-2027

...
Актуализираните планове за управление на речните басейни за периода 2022-2027
Коментари Харесай

Екоминистърът се похвали с планове за речните басейни по всички изисквания на ЕК

Актуализираните проекти за ръководство на речните басейни за интервала 2022-2027 година са съобразени с всички условия на Европейската комисия . Това съобщи министърът на околната среда и водите Петър Димитров.

Днес той сложи началото на поредност от срещи в границите на консултациите на национално равнище по плановете на ПУРБ.

По негови думи в този момент показаните проекти са по-добри от настоящите в предходния интервал, защото са взети всички бележки на Европейска комисия.

Димитров съобщи, че проектът за ръководство на речните басейни е доста значим стратегически документ, ориентиран съм постигането и поддържането на положително положение на водите при обезпечаване на стабилно социално-икономическо развиване.
 За публично разискване са оповестени плановете за ръководство на речните басейни до 2027 година
За публично разискване са оповестени плановете за ръководство на речните басейни до 2027 година

Срещу България беше ткрита наказателна процедура в региона на ръководството на водите

Той акцентира нуждата всички заинтригувани страни да вземат участие в публичните разисквания с оферти, с цел да е работещ всеки от проектите на четирите региона за басейново ръководство - Дунавски, Черноморски, Западнобеломорски и Източнобеломорски.

Експерти от басейновите дирекции показаха акцентите от оповестените проекти за всеки регион за басейново ръководство. В днешната първа намира се включиха представители на министерства, университети и научни институти, БАБХ, ИАГ, " Български ВиК Холдинг " ЕАД, " НЕК " ЕАД, " Напоителни системи " ЕАД, ПУДООС, Държавното дружество " Управление и стопанисване на язовири " и Българската асоциация по водите.

От дирекция " Управление на водите " показаха информация за процеса на актуализация на ПУРБ, организацията за консултациите със заинтригуваните страни и обществеността и методите за внасяне на оферти и мнения.

Предстоят срещи на национално равнище, както и в 12 града на басейново равнище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР