Женският национален отбор загуби първия си мач от новия сезон

...
Женският национален отбор загуби първия си мач от новия сезон
Коментари Харесай

Волейболните националки стартираха със загуба Лигата на нациите

Женският народен тим загуби първия си мач от новия сезон в Лигата на нациите. Нашите паднаха с 0:3 (14:25, 20:25, 22:25) от Нидерландия в Анталия. Треньорът Лоренцо Мичели ще употребява доста млад тим в шампионата, където за разлика от предходни години няма изпадащи. Целта е обиграване на състав за международното състезание следващата година.
Прочетете още
В първия гейм нашите държаха обозрима отдалеченост единствено в първата третина. След това Нидерландия стартира да натрупа точка след точка и завоюва безапелационно. Втората част беше доста по-оспорвана. В началото ние поведохме с две точки, само че допуснахме поврат. Следващото тъждество пристигна при 12:12. Дълго време двата тима редуваха сполучливи офанзиви и блокади, а никой не можеше да взима преднина. В последните моменти от гейма обаче Нидерландия, която се бори за олимпийска квота през Лигата на нациите, съумя да пречупи българките и завоюва с 25:20.

Третата част беше най-хубава за България. Почти от самото начало нашите водеха в резултата. Първо стигнаха до 12:8. Моментът на изкривяване беше при 19:16. Тогава позволихме на Нидерландия да направи седем следващи точки и действително да завоюва срещата. Нашите девойки отразиха два мачбола, само че това беше незадоволително.

На трибуните беше и Любомир Ганев, президент на БФ Волейбол.

Следващият ни мач е в четвъртък против Япония от 17 ч. Двубоят още веднъж ще бъде излъчен по MAX Sport 3.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР