Зодиакалните знаци и много други концепции се коренят в Гръцката

...
Зодиакалните знаци и много други концепции се коренят в Гръцката
Коментари Харесай

Кой гръцки бог сте според зодията

Зодиакалните знаци и доста други концепции се коренят в Гръцката митология. Древните гърци били впечатлени от звездите и съзвездията на нощното небе. Те отдавали огромно значение на космоса, като свързвали всеки знак от зодиака с даден господ или богиня. 

Кой гръцки господ или богиня сте съгласно зодиакалния си знак? Ако разберете това, може по-добре да се възползвате от вътрешната си мощ и да достигнете същинския си капацитет.

ОВЕН - АРЕС

Арес, богът на войната, е представител на този мощен и деятелен знак. Овните споделят доста от чертите на страховития господ. Ръководят се от силата, упоритостта и смелостта.

ТЕЛЕЦ - ХЕСТИЯ

Телецът се асоциира с гръцката богиня на домашното огнище Хестия. Телците са практични хора, които копнеят за мир, непоклатимост и комфорт. Хестия съвършено ги съставлява, тъй като е покровител на дома.

БЛИЗНАЦИ - АТИНА

Близнаците се закрилят от богинята на мъдростта и военните победи Атина. Освен това, представителите на тази зодия са свързани със съзвездието Близнаци, включващо двете ярки звезди на митологичните близнаци Кастор и Полукс. Близнаците са адаптивни, общителни и изобретателни.

РАК - АРТЕМИС

Гръцката богиня Артемис, закрилницата на Рак, е известна и като Лунната богиня. Артемис символизира съчувствената и грижовна природа на този знак, тъй като има магическата мощ да лекува. Ракът освен е закрилян непрестанно от богинята Артемис, само че самият той има способността да се грижи и пази.

ЛЪВ - ЗЕВС

Зевс, кралят на боговете на връх Олимп, е мощна фигура в гръцката митология. Лъвът се бори за баланс на упоритостите и импулсите си. Точно като Зевс, Лъвът е стимулиран да съумява, има мощна сила и власт.

ДЕВА - ДЕМЕТРА

Богинята Деметра е съвършеното въплъщения на прилежната, грижовна Дева. Деметра е богинята на Земята и покровител на богатата годишна продукция. Точно като нея, Девата се управлява в живота си от своите сензитивност, емпатия и дарба да се грижи за другите.

ВЕЗНИ - АФРОДИТА

Афродита, гръцката богиня на любовта, има доста от чертите на Везни. Те са харизматични, буйни, общителни и благи.

СКОРПИОН - ХАДЕС

Хадес, богът на подземния свят, показва мистериозната мощ, която има и Скорпионът. Често този знак се асоциира с загадъчност, храброст и пристрастеност. Скорпионът би трябвало да е горделив, че се свързва с такава неповторима и могъща фигура.

СТРЕЛЕЦ - ДИОНИСИЙ

Дионисий, богът на виното, отлично показва фена на заниманията Стрелец. Хората от тази зодия са вълнуващи, обичат приключенията и удоволствията. Няма по какъв начин да не се усещат духовно свързани с дивия и импровизиран Дионисий.

КОЗИРОГ - АПОЛОН

Козирогът е обвързван с гръцкия господ Аполон, държател на слънцето и свръхестественото лекуване. Козирогът се води от желанието за сигурност и непоклатимост. Точно като Аполон, Козирогът е упорит, образован и удобен.

ВОДОЛЕЙ - ПРОМЕТЕЙ

Хората, родени под знака на Водолей, са галактически свързани с Прометей, господ на огъня. Този съюз ви дава качествата, свързани с другарство и работа в екип. Освен това, съзвездието Водолей се асоциира с Ганимед, митологичния наследник на крал Трос. 

РИБИ - ИЩАР

Ищар е сложна фигура в гръцката митология, която се свързва с Рибите със своите интуитивност, емоционалност и пристрастеност. Хората, родени под този знак, са директно повлияни от настроението си и вътрешните си стремежи.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР