Защо Европейската комисия прави това уточнение? Припомняме Ви, че държавната

...
Защо Европейската комисия прави това уточнение? Припомняме Ви, че държавната
Коментари Харесай

Борел: Сухопътният транзит между Калининград и други части на Русия не е забранен

Защо Европейската комисия прави това конкретизиране?

Припомняме Ви, че държавната железопътна компания Литовски железници уведоми Русия, че от среднощ на 18 юни директните влакове със артикули, предмет на наказания на Европейски Съюз, към този момент няма да могат да минават.

Списъкът на неразрешените артикули включва строителни материали, цимент, метали и " редица други артикули, значими както за строителството, по този начин и за производството ", оповестява губернаторът на Калининградска област Антон Алиханов. Калининград е съветският ексклав в Европейския съюз.

Русия назова това решение " невиждано " и " нелегално ", съобщи пред кореспонденти в понеделник представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Борел посочи, че Литва не е подхванала никакви едностранни национални ограничавания и е приложила единствено глобите на Европейския съюз. „ Обвинението, че „ Литва ползва литовските наказания “ е погрешно. Чиста агитация “, безапелационен е той.

Отделно чиновник на пресата на Европейската комисия удостовери, че представителят на Европейския съюз в Москва Маркус Едерер се е срещал с представители на съветското министерство по тематиката във вторник.

„ Можем също по този начин да потвърдим, че нашият началник на делегация в Русия имаше среща в съветското министерство, на която изясни нашата позиция и използването на глобите на Европейски Съюз “, сподели служителят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР