Това заяви министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова в ефира

...
Това заяви министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова в ефира
Коментари Харесай

Виолета Коритарова: Планираме основен ремонт на Дунав мост. Той щ...

Това съобщи министърът на районното развиване Виолета Коритарова в ефира на Българска национална телевизия. 

 

По думите й ремонтът ще стартира в края на месец юни и ще продължи две години. Стойността на ремонта е 45 млн лева, обезпечени от държавния бюджет. Ще ремонтираме целия сектор от 1100 метра, означи Коритарова. 

 

Според нея в края на юни се чака да бъде пусната фериботна връзка, която ще облекчи трафика.

Министърът изрази мнение и по отношение на злополуката с кола на НСО и последвалото преасфалтиране на сектора. " Има пропуски в работата на чиновниците на пътно ръководство Варна. Няма съгласуваност в дейностите на институциите. Ние образувахме дисциплинарно произвеждане на пътната инфраструктура във Варна. Той е отхвърлен от работа. След инспекция ще предприемем съответните дейности ", посочи специалистът.

 

Регионалният министър сподели още, че са планувани ремонтни действия в сектора Варна - Добрич.

 

" Възлагането е било на 13 май. След злополуката е трябвало да има добра съгласуваност, с цел да се предотврати асфалтирането. Никой не би укрил нищо по този случай. Важно е да създадем условия, с цел да се изяснят аргументите. Този сектор е посечен като нужен за ремонт, само че е трябвало да се изчака, с цел да няма подозрение в нашата работа ", добави тя.

Министър Коритарова бе безапелационна, че положението на пътищата у нас като незадоволително. " Едни от главните дейности, които ще бъдат подхванати е обезпечаване на сигурност на сериозните точки на пътната инфраструктура, почистването на треви и шубраци, възобновяване на пътната маркировка и изчезналите пътни знаци, унищожаване на детайлите, които пречат на видимостта на кръстовищата ", разясни експертът.

 

Тя сигнализира, че пътищата у нас не са ремонтирани през последните 3 години. В този интервал няма настоящи контракти за настоящо поддържане на пътищата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР