Заради пандемията от коронавирус и социалната изолация много хора са

...
Заради пандемията от коронавирус и социалната изолация много хора са
Коментари Харесай

Кризата с коронавируса се отразява и на сексуалния живот

Заради пандемията от ковид и обществената изолираност доста хора са по-стресирани и унили и това въздейства на половия им живот. Някои нямат опция в този момент да виждат колегата си, а други живеят с него, само че са изгубили предпочитание за секс. Това се дължи най-много на напрежението.Стресът и тревогата предизвикват повишение на равнищата на кортизол и адреналин (стресови хормони), което потиска половите хормони и по тази причина губите предпочитание за секс, настояват специалисти. Но освен хормоните са наранени. Ако сте уплашени и обезпокоени, сте по-разсеяни и натоварени душевен и по тази причина нямате въодушевление за секс.

Влияние оказват и фактори като ниско самочувствие, намалени равнища на сила, по-малък интерес към социализирането с хора и интимността. Тъй като стоите главно у дома и не се движите доста, може да сте изгубили форма, да не се грижите за себе си както преди и да не се чувствате секси. Ето по какъв начин да се справите със напрежението и той да не въздейства толкоз на половия ви живот.
1. Не се притискайте
" Целта на секса би трябвало да е удоволствието ", споделя Кейт Мойл, психотерапевт по секс и връзки. Ако вършиме секс, само че към този момент не изпитвате наслаждение, помислете за какво е по този начин, какво не се получава и какво ново може да опитате. Не се обвинявайте, не приемайте прекомерно тежко това, че нямате предпочитание за секс и не ви е толкоз хубаво, като преди. Пандемията трансформира доста аспекти от нашия живот, в това число и половия, написа Teenproblem.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР