С тържествена Света литургия в храм Свети Георги“ в Русе

...
</TD
>С тържествена Света литургия в храм Свети Георги“ в Русе
Коментари Харесай

С тържествена литургия в Русе започна отбелязването на празника на града 

С тържествена Света литургия в храм " Свети Георги “ в Русе стартира отбелязването на празника на града – 6 май. На богослужението участваха десетки миряни. Сред тях беше и регионалният шеф Драгомир Драганов. Той пожела на русенци здраве и благополучие, както и да бъдат постоянно единни в напъните си за по-доброто бъдеще на града. " Все по-осезаема е нуждата от това да бъдем обединени и дружно да отстояваме общите дела в интерес на Русе и района “, разяснява Драганов. Той бе безапелационен, че измежду цели му като регионален шеф е както провеждането на почтени и транспарантни избори, по този начин и работата по ежедневните проблеми на хората от Русенско.

Програмата през целия ден планува редица събития, ориентирани към деца и възрастни, като техен главен уредник е Община Русе.

От 11.30 часа регионалният шеф Драгомир Драганов ще взе участие и в гала по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на починалите в Сръбско-българската война. Там той ще произнесе и слово във връзка празника.

Любопитен факт е, че преди по-малко месец той дружно с омбудсмана Валентин Димитров и кмета на Иваново Георги Миланов са посетили българската обител в Света Гора – славянобългарския манастир " Свети Великомъченик Георги – Зограф “. Там по тяхна молба е бил отслужен молебен за здраве и благополучие на русенци, както и за разцвет на района. Припомняме, че в манастира се съхраняват мощи на настойника на Русе Свети Георги Победоносец. Мястото е известно и с това, че там се намират няколко чудотворни икони на светеца.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР