Израелската армия призова жителите на Газа, намиращи се в източната

...
Израелската армия призова жителите на Газа, намиращи се в източната
Коментари Харесай

Израелската армия призова жителите на източната част на град Рафах да се евакуират

Израелската войска прикани жителите на Газа, намиращи се в източната част на град Рафах, да се насочат към " разширените филантропични зони ", предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Армията подканва жителите на източната част на Рафах да се насочат към разширените филантропични зони ", се споделя в официалното съобщение на израелските сили за защита (ЦАХАЛ).

Според Организация на обединените нации в Рафах се намират към 1,2 милиона поданици на Газа, множеството от които са разселени от боевете в други елементи на линията, напомня Агенция Франс Прес.

" В сходство с утвърждението на държавното управление, настоящата оценка на обстановката ще управлява последователното напредване на цивилните от посочените региони към филантропичните зони ", се споделя в изказване на ЦАХАЛ, оповестено в Телеграм. Израелските въоръжени сили дефинираха евакуацията като " краткотрайна " и прибавиха, че апелите за пренасяне ще бъдат " публикувани посредством листовки, СМС известия, телефонни позвънявания и медийни излъчвания на арабски език ".

" ЦАХАЛ ще продължи да преследва " Хамас " на всички места в Газа, до момента в който всички държани в плен заложници не се върнат вкъщи ", се споделя още в изказването.

Говорител на израелските въоръжени сили акцентира на конференция, че евакуацията на цивилни е част от " интервенция с стеснен мащаб " за унищожаването на " Хамас ", означават Ройтерс и Агенция Франс Прес.

По-рано израелското армейско радио заяви, че въоръжените сили изтеглят палестински цивилни от Рафах.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР