Някои украински затворници ще могат да кандидатстват за предсрочно условно

...
Някои украински затворници ще могат да кандидатстват за предсрочно условно
Коментари Харесай

Украйна мобилизира затворници във войната с Русия

Някои украински пандизчии ще могат да аплайват за предварително условно освобождение и да се причислят към армията според нов закон, целящ да усили човешката мощ на Киев в битката му против съветската инвазия, оповестява CNN.

Новият закон ще важи единствено за пандизчии, на които им остават не повече от три години от първичните си присъди, и няма да обгръща тези, които са направили най-тежките закононарушения.

Украинският парламент гласоподава в сряда за изменение на наказателния кодекс на страната, с цел да разреши „ условно предварително освобождение “ на пандизчии в подмяна на „ директното им присъединяване в отбраната на страната, отбраната на нейната самостоятелност и териториална целокупност “.

Затворниците, които няма да дават отговор на изискванията, включват „ тези, които са направили предумишлени убийства, изнасилвачи и педофили, корумпирани чиновници, тези, които са направили закононарушения против основите на националната сигурност на Украйна, и тези, които са заемали изключително виновни позиции, в това число депутати и министри “, съгласно в изказване на ръководещата партия „ Слуга на народа “, ръководена от президента Володимир Зеленски.

Този ход следва поредност от напредвания на съветските сили по фронтовите линии и идва на фона на по-широка самодейност на Украйна за справяне с сериозния дефицит на работна ръка и муниции.

Русия набира пленници от първите месеци на войната и ги е разположила в някои от най-ожесточените борби до момента – което води до обвинявания, че Кремъл вижда тези войски просто като „ пушечно месо “.

Набирането на пандизчии и последващото им освобождение назад към цивилния живот провокира бурна реакция в Русия, защото доста от тях бяха наново задържани след осъществяване на нови закононарушения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР