Изключително разочароващо е, когато сте пръснали цяло състояние в седмичния

...
Изключително разочароващо е, когато сте пръснали цяло състояние в седмичния
Коментари Харесай

Предупреждението на лекаря „преди да изхвърлите храната“ относно истинността на сроковете на годност

Изключително разочароващо е, когато сте пръснали цяло положение в седмичния си магазин, единствено с цел да не се насочите да ядете избрани неща преди срокът на валидност наближава.

Признайте си, всички сме имали вътрешната алтернатива, когато деликатно сте вдигнали капака на към този момент отворен пакет с нещо и сте го помирисали, тъй като срокът на валидност е одеве мина. Безопасно ли е да се яде? Ще те разболее ли? Може да бъде сърцераздирателно да изхвърлите храна, която наподобява добре, в кошчето, тъй като това е голяма загуба на пари.

Според Business Waste Обединеното кралство изхвърля 9,5 милиона тона хранителни боклуци всяка година. И до момента в който някои продукти неизбежно попадат в кошчето, има някои неща, които към момента могат да се употребяват след приключване на периода им на валидност. Д-р Каран Радж, доктор и хирург от NHS, който постоянно споделя препоръки онлайн, се обърна към TikTok, с цел да предизвести своите почитатели: „ Преди да изхвърлите храната си, уверете се, че четете вярно етикетите за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР