Москва беше ударена от мощна буря днес, наречена Едгар. За

...
Москва беше ударена от мощна буря днес, наречена Едгар. За
Коментари Харесай

Мегаураганът Едгар, ударил Москва, е заснет на ВИДЕО: има загинали и ранени

Москва беше ударена от мощна стихия през днешния ден, наречена Едгар. За броени минути в разнообразни региони на столиците се образуваха урагани, заваля дъжд и се надигнаха мощни ветрове.

Според Следствения комитет един човек е умрял по време на урагана Едгар. Инцидентът е станал в региона на Тимирязевски - дърво е паднало върху 79-годишен москвичанин. Тялото останало под дървото - проверяващите разгласиха фотография.

По-късно стана ясно, че броят на смъртните случаи в Москва по време на урагана Едгар се е нараснал до 2. Според известия в медиите мъж е умрял при рухване на скеле в региона Басманни.

Каналът Mash Telegram оповестява, че случаят е станал покрай постройката на химическата лаборатория на територията на MSTU. Бауман. По време на урагана мъжът нямал време да слезе от скелето и паднал на земята с него.

База оповестява за потърпевша бременна жена - тя също е била притисната от дърво в кола. Спасителите извадили потърпевшата и я изпратили в перинаталния център в приблизително тежко положение. Състоянието на плода е незнайно.

На улица " Широка " дърво паднало върху количка с 2-годишно момченце, то получи комоцио и също е откарано в болница.

В столичния парк " Царицино " момиче е потърпевшо във водата - близо до светомузикалния шадраван. Подгизналата жертва е извадена от езерото Среден Царицински от спасители на лодки, които също й оказали помощ.

На автомагистрала Волоколамск дърво падна върху шест коли по едно и също време, един човек е ранен.

Телеграм каналът Mash оповестява за мъж, който бил в биотоалетна в Западна Москва и пострадал - по време на бурята вятърът съборил кабината, москвичанинът се оказал заключен и извикал спасители.

Друга жителка на Москва снима вихър от жилището си - в този миг дърво пада на балкона й, счупвайки стъклото. По последни данни самата жена не е потърпевша.

Спасителите оповестяват за 10 потърпевши, 23 паднали дървета и 8 развалени коли. Но най-вероятно цифрите ще се усилят.

Синоптиците оповестяват, че мощните ветрове, дъждовете и гръмотевичните стихии ще продължат в Москва до вечерта. Възможни са също торнада и пориви напразно до 23 метра в секунда. Кметът на Москва Сергей Собянин също заяви за неприятно време предния ден. Гражданите бяха призовани да останат у дома.

Междувременно, до момента в който едни броят загубите си, други танцуват под дъжда.

Работници също бяха уловени на видео по какъв начин ремонтират покрива по време на бурята.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР